pondělí 8. října 2018

Přečetli jsme za vás: Pošta Partner otvírá v Dyjákovicích

V úterý 2.10.2018 se na jižní Moravě otevřela další Pošta Partner, a to v nedalekých Dyjákovicích. Zarážející je způsob, jakým zde Pošta Partner vzniká. Ministerstvo vnitra, pod které Česká pošta spadá, slibuje, že projekt Pošta Partner přehodnotí a upraví, nikoliv však zastaví, popř. zruší. Zatím však všechno běží ve starých kolejích a Babišova vláda v tomto nešťastném projektu vesele pokračuje.


V pondělním týdeníku Znojemský týden vyšel článek Pošta Partner bude i v Dyjákovicích. Zůstane ve stejné budově, provozovat však ji bude soukromník, který prý slibuje, že zde v příštím roce navíc otevře ještě lékárnu. Jen aby tady víc než jinde neplatilo: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají...
Stávající dyjákovický starosta Josef Gajdošík k tomu mj. uvádí: "Česká pošta obec kontaktovala s tím, že byla zařazena do projektu Pošta Partner, a nabídla nám provozování této služby. To jsme odmítli kvůli značné administrativní zátěži." Česká pošta však ve svém záměru pokračovala a dyjákovický starosta dále doplňuje: "Pošta poté záměr zveřejnila a ozvali se jí dva zájemci. Byl vybrán Miroslav Dunaj, který Poštu Partner provozuje i v Hlubokých Mašůvkách." A v úterý 2.10.2018 odpoledne svůj provoz zahajuje i v Dyjákovicích.
Nějak se mi to celé nezdá, že totiž státní poštu v obci Dyjákovice v těchto dnech Ministerstvo vnitra (v čele Jan Hamáček, předseda ČSSD) ruší bez souhlasu obce Dyjákovice a převádí ji na soukromou Poštu Partner!!!  Anebo v tomu bude "nějakej háček"? On totiž ten článek v sociálně demokratickém týdeníku pokračuje nepříliš povzbudivými informacemi. Doslova a do písmene se zde píše: Česká pošta vloni převedla na smluvní partnery celkem 189 provozoven. K letošnímu prvnímu říjnu je to dalších 14 poboček. V naší republice tak bude celkem 563 pošt tohoto typu. Řada obcí se převodu pošt na Poštu Partner brání, na Znojemsku jsou to například Božice nebo Citonice. Česká pošta proto zvažuje zvýhodnění podmínek pro subjekty, na které mají být její pobočky v obcích převedeny.
Tak ta poslední věta je bomba. Pošta teď dává novým provozovatelům něco přes 16 000 Kč plus nějaké další "drobné". Co si lze představit pod spojením "zvažuje zvýhodnění podmínek", netuším. Třeba 25 000 Kč nového provozovateli? Nebo nějaké další bonusy? Tlak na vybrané obce, které už před rokem chtěla Česká pošta "hodit přes palubu", bude sílit. Nové božické zastupitelstvo bude mít z toho hlavu zamotanou. Jen jestli se nových zastupitelů bude český stát ptát!!! V době, kdy je náš stát "řízen jako firma", mám vážné obavy, že si stát udělá, co bude chtít!!!

                      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat