úterý 23. října 2018

Na Valašsku mají velkého medvěda, v Božicích máme pěkné kozy!

Vi-vi-vi-vi-vi, v řadě za sebou tři kozičky jdou, ťápají si v blátě cestou necestou... Tak takhle to vypadalo v 15:45 hodin ve východní části Božic. Kde se vzaly, tu se vzaly, moc se nikde nezdržovaly a kráčely radostně do vsi.


Jóó, kdyby u nás bydlel zlínský hejtman Jiří Čunek, měly by to asi potulné kozičky spočítané.... Takhle se asi brzy vrátily tam, odkud přišly!

P.S. Odkud šly a kam, to bohužel nevím. Takže je to zase jedna radostná zprávička - jak říkají někteří ze čtenářů, které to na tomto blogu každou chvilku rozhodí - "kravina"! K tomu malá douška: Ale přátelé (i ti nepřející), je to ze života Božic! Tak jako ten eoňácký "antoníček" skoro uprostřed chodníku před vojenskými bytovkami!!! Podtrhuji slůvko "skoro". Je to hyberbola neboli nadsázka, což si z hodin literární výchovy aspoň ti, které jsem učil, jistě pamatují. A trocha ironie, ta taky nikoho nezabije! Pokud jí tedy rozumíte a máte trošku smysl pro humor.

P.S. A propos. Jen pár desítek metrů od antoníčka stojí v chodníku kandelábr (pro věci neznalé sloup pouličního osvětlení), a to je taky pěkný "kousek" chodníku. Ostatně o jeho nebezpečnosti píše už před 80 lety můj milovaný Karel Čapek v Hovorech s TGM: Jednou jsem si také rozbil hlavu, když jsem v londýnské mlze narazil na kandelábr.

A už dost legrace, doba je vážná, blíží se sem nějaký vítr, možná i pár dešťových kapek, a tak pojďme raději zavřít pořádně okenice, ať nám to nevyžene teplo od našich krbů....!

           (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat