čtvrtek 9. července 2020

Moje malá premiéra (akt.)

Ilustrační foto z galerie Relaxu
Ten dlouho toužebně očekávaný den konečně nadešel a já se nechal zlomit svými vnuky, abych se s nimi vypravil do božického bazénu v RELAX Centru v suterénu našeho kulturáku.


Celý náš dnešní pobyt neměl chybu a chystáme se tento týden navštívit jej ještě vícekrát. Chci tam taky po skončení hodinového "rochnění" posedět "na kafi". :-)
A co dodat? Jenom tolik, že jsem sám velmi příjemně překvapen prostředím a kvalitou. Slaná božická voda v bazénu byla velmi příjemné teploty i kvality, vířivka super, návštěvnost velmi dobrá a přestože se jednalo o teenagery, bylo to všechno v normě.
Nakonec budu parafrázovat (podobně jako v úvodu) povídku Šimka a Grossmanna: Vůbec nechápu, jak jsem mohl těch uplynulých cca deset let bez něj žít? :-)

A k tomu malý dodatek: 
Božický bazén je určitě dostatečný i pro plaveckou výuku žáků naší školy. Věřím proto pevně, že se božická radnice nenechala vmanévrovat do nesmyslného gigantického projektu znojemského starosty Jana Groise. Zatím o tomto nepadlo v Božicích ani slůvko. Ani na zastupitelstvu, ani v místním tisku, ani na webových stránkách či FB.
Pokud by se - nedej bože - stalo, že by i Božice "byly namočené" do financování připravovaného znojemského plaveckého bazénu v Louce, považoval bych takový postup za nehospodárné plýtvání obecními financemi a nehospodárné vynaložení obecních prostředků. Zkrátka a dobře, Božicím bohatě stačí bazén v RELAX Centru v suterénu kulturního domu a žádný další znojemský bazén financovat i z božických peněz není třeba!!!
Argument, že je nutný pro výuku plavání žáků základních škol, vzal po koronaviru za své. A navíc: Čím se liší výuka plavání třeba od výuky bruslení nebo lyžování? To bychom za chvíli mohli přispívat na provoz zimního stadionu ve Znojmě nebo nějaké lyžařské trati - aby to bylo stylové - třeba v Němčičkách u Hustopečí, kde se jezdí na umělém sněhu mezi vinohrady. Školáci z okolí tam skutečně absolvují lyžařské výcvikové kurzy...

P.S. Vizualizace nového víceúčelového hřiště v Hrušovanech n . Jev.:


Na FB se píše:
Naše žádost o dotaci na vybudování víceúčelového hřiště byla doporučena ke schválení, hřiště by mělo stát před novou budovou základní školy, podívejte se na přiloženou vizualizaci. Žádali jsme o 4️⃣,3️⃣ mil. Kč, celkové náklady jsou 7,8 mil. Kč. Hřiště by mělo sloužit pro výuku žáků (například běh, skok do dálky a tak dále). Poskytovatelem dotace je Ministerstvo pro místní rozvoj. 🍀

                                              (lan)

2 komentáře:

  1. Situace prý je taková, že znojemský starosta J. Grois zatím obce okrese pouze požádal o podporu pro výstavbu nového plaveckého bazénu. Plaveckou výukou školáků bych se však v současné době neoháněl. Je to tak trochu luxus a pro seznámení s vodou stačí školákům menší bazény. Škoda, že bývalý hrušovanský ředitel Evžen Molík nedotáhl v 80. letech svůj velký projekt nové hrušovanské školy do konce. Bazén tam byl taky v plánu. Dnes se dočítáme, že hrušovanská radnice bude u školy budovat velké multifunkční hřiště za školou. Takže kromě krytých hal tam bude i další venkovní hřiště s umělým povrchem. Jeho vizualizaci přidávám do článku Moje malá premiéra. Mimochodem jsme tam dneska byli zase a opět navýsost spokojení! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem měl dnes taky premiéru v Relaxu (bazén + sauna) a bylo to perfektní. Leckteré město by mohlo závidět.
    L. Nevrkla ml.

    OdpovědětVymazat