středa 8. července 2020

Pozvánka: Farmářský den v muzeu ve Znojmě

Letošní Farmářský den v muzeu proběhne v pátek 7. srpna 2020 od 10,00 do 16,00 hodin v areálu minoritského kláštera. Původní termín na začátku června jsme bohužel museli změnit a přesunout celou akci až na srpen.


Letošní téma - Lidové tradice a obyčeje. Součástí Farmářského dne bude doprovodný program – Neoveská cimbálová muzika, ukázky řemesel i pečení tradičního pečiva, aktivity pro děti i dospělé a také farmářský trh.

V rámci tohoto dne mohou návštěvníci také navštívit Slavnosti okurek na Masarykově náměstí ve Znojmě i výstavu Tradice jedné hranice na znojemském hradě, která se právě lidových tradic a obyčejů týká a byla inspirací pro letošní téma Farmářského dne v muzeu.

Farmářský trh - Proběhne na Rajském dvoře a v křížové chodbě minoritského kláštera, aktivity pro děti pak v zadním traktu. Letos se můžete těšit na vínko z Dobré vinice, dobroty z Ovčí farmy i Venkovské zahrady, květinky z Řezanky, sýry - Farma Klíč, Sýry Jezeřany-Maršovice, čaje a bylinky z Aleje a další…

V případě, že máte zájem se zúčastnit trhů na Farmářském dni - uvítáme řemeslníky, kteří nám předvedou lidová řemesla, prodejce, kterých se sortiment s tématem lidových tradic a obyčejů týká, lokální farmáře i zemědělce s dobrotami a i umělce, kteří chtějí předvést svůj um. Více info sdělí Renata Hurníková e-mail: propagace@muzeumznojmo.cz, tel: 515 282 229.

Žádné komentáře:

Okomentovat