pátek 24. července 2020

Z božických polí mizí cibule, brambory, cukýny. Hrušovanská policie v akci

I podobné cukety mizí z
božických polí
Dnešní krásný den, jak vyšitý z toho nejlepšího letního kalendáře. Svátek má Libor, můj brácha i můj synovec (trenér fotbalistů Hostimi) i jeho syn. Tak jim přeju všem touto cestou klid, pohodu a radost ze života. A zdraví, bez toho to nejde. Jenže jsou mezi námi tací, kteří nemyslí na vznešené myšlenky a obecné blaho, ale myslí jenom na sebe.


A tak v Božicích vidíme každý den hrušovanskou policii. Díky. A houšť a větší kapky. Prý se dneska podívali taky na to, jak se žije kolem památné lípy u bývalé české státní menšinové školy (informační cedulka zde bohužel stále chybí!). A nekompromisně zakročili a prý snad chtěli i pokutu udělit... Zatím to bylo na domluvu, ale ....
Na polích božických soukromých zemědělců (profíků i záhumenkářů) se v těchto dnech ztrácí úroda. Mizí brambory, cibule, dokonce se neznámí pobertové prý podívali i na cukýny. Na FB Hrušovan se prodává cukýna 10 Kč za kus..... Co to je za divnou dobu, že se nikdo ani nebojí, ani nestydí....!!!!????"
Represe nepomůže, s lidmi se musí pracovat. S lidmi se musí mluvit. To se už delší dobu neděje.... Prý nejlepší je neinformovaný občan, který pak věří lépe své vrchnosti. Já si to nemyslím!!! Já pořád věřím v to lepší lidské já!!!!
Když jsem včera na TV Barrandov viděl děvče, které nikdy nepracovalo a které tvrdilo, že máma jí říká, že si musí najít chlapa, který ji uživí, aby ani nikdy pracovat nemusela, jenom si dopřála, co ji napadne.... no nechtěl jsem věřit, tomu, co slyším...!!! Společenské nůžky jsou strašně rozevřené, ale všeho dočasu....Prý známý podnikatel velmi úspěšné firmy z našeho okolí pobývá na psychině.... prý nezvládl návrat do života po koronaviru!!!
A do toho čtu, že jsme prý podle ministra zdravotnictví a premiéra Babiše ignoranti, kteří si koledují o pr.ser, tak nám dávají do dalších dnů nějaká omezení!
Musíme se naučit s koronou žít, ale je to setsakra těžké, když to pořádně nezvládají ti, kteří by tuto mimořádnou situaci měli řídit!
Rozhodl jsem se, že s účinností od soboty dojde k zavedení plošné povinnosti ochrany nosu a úst ve vnitřních prostorách,“ sdělil ministr zdravotnictví.
Opatření bude platit pro hromadné akce nad 100 osob ve vnitřních prostorech. Od pondělí bude omezena tato kapacita na 500 osob.

Co si o tom myslíte? Zavřou nás do ghetta?

P.S. V Božicích začínají být všechna kritická místa pod kamerami. Zaplaťpámbů! Ale na druhou stranu opět platí: Kam jsme se to proboha dostali, že musíme být sledovaní na každém kroku? Mobily, kamery, facebooky, chytrá karanténa.... Kam to vede?
           
                                                                               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat