sobota 25. července 2020

V sobotu se jdeme v Božicích bavit, i když si to Andrej Babiš nepřeje (akt.)

Líbí se mi názory, které veřejně prezentuje brněnský onkolog a senátor vládní ČSSD Josef Žaloudík. Je to odpůrce nošení roušek. "Jsem rouškofob. Koronavirus je třeba zlehčovat, už se sebepoškozujeme," tvrdí respektovaný lékař Žaloudík.


Lidi se začínají dělit na rouškofily (to jsou ti, kteří rouškám věří, chtějí je nosit a chtějí nás ostatní nutit, abychom roušky nosili) a rouškofoby (to jsou ti, kteří v rouškách záchranu nevidí a nosit je nechtějí a nosit je odmítají).Babišova vláda se zmítá někde mezi tím a podle toho to taky v Česku vypadá.
Babiš se bojí, aby nepřišel o voliče, a tak nejdříve preferoval názory profesora plukovníka Prymuly. Dnes strká dopředu šéfy krajských hygienických stanic a  pošťuchuje ministra zdravotnictví Vojtěcha, aby konal.Prymulova "promořenost" obyvatelstva se nekoná, "chytrá karanténa" se nepodařila uvést do života, protože si každý chráníme své soukromí, a tak nezbývá než nedůrazně na cosi apelovat.
S koronou se musíme naučit žít. V tom dobrém i v tom zlém. Španělská chřipka po první světové válce trvala dva roky, s koronou to nebude lepší....zavřít se však nenecháme! Momentálně už máme koronu u dvou zaměstnanců v sousedním Hrádku....snad se kvůli tomu nezblázníme, ale opatrnější určitě budeme. Už tak nějak podvědomě. Je to o naší odpovědnosti.
Říkal Andrej Babiš, že je to boj, tak jdeme na zteč! Kdo proti komu, kdo jde s námi a kdo proti nám? Nikdo neví ... Máme tady "semafory", krajská opatření, nespokojené havíře, nedohranou fotbalovou ligu, zrušený Nefestival v Ostravě, božickou "lípu svobody", "smrtnost" je prý nízká ....Bez ohledu na vládní opatření, konají se v sobotu v Božicích otevřené sklepy 2020. Kdo má obavy, zůstane doma nebo stráví otevřené sklepy venku před nimi. To se dá a je tam taky pěkně. Možná i v dešti... osobně to vidím na sklep u Toma, mám to tam kousek a je tam vždycky výborná nálada!

                                 (lan)








1 komentář:

  1. A v sobotu 25. července se bavili i jinde: Prázdninová Hospoda na kolečkách (Rádio Blaník a zpěvák Standa Hložek) měli v sobotu odpoledne zastávku v Dobšicích, ve Znojmě na Horním náměstí. Ještě pojedeme na Masarykovo náměstí, Znojemský hrad a koupaliště Vrbovec. A rozdávali dávky pro návštěvníky: Poukazy na šunku, Kozlí půllitry a hrnky od Le&Co.

    OdpovědětVymazat