pátek 10. července 2020

Vyšlo první letošní číslo Božického zpravodaje

Božický zpravodaj 1/2020 právě vyšel. Přečíst si ho můžete i zde kliknutím na odkaz v první větě. V této recenzi bych si rád povšiml jevu, který mě napadl hned, když jsem jsem v jednom zátahu zpravodaj přečetl. Je určitě k zamyšlení.

Nebudu si tentokrát všímat chvályhodného budovatelského úsilí naší radnice. Je to fenomén bydlení, který rezonuje nejen božickým prostředím. Plánovaná nebo realizovaná výstavba Nad hřištěm (Na Strahově), Za školou, Za klubovnou (u vodojemu) a Nad Škárkovkou (za hřbitovem)  přivedla do Božic již postavených 30 rodinných domů a přivede dalších 40 parcel připravovaných do dvou let pro výstavbu Za DPS a řadovkami. Tady bych snad jenom dodal, že je škoda, že nejsou ve zpravodaji k textům připojeny plánky, mapy a studie. 

Mě v několika příspěvcích zaujaly věty, které vybírám a na vás je, jestli i vy cítíte, že mají cosi společného.

V poslední době se často objevují názory, že by se akce mohla pořadatelsky zlepšit... Možná bych měl připomenout, jak je to rok od roku složitější. ...Budeme rádi, když nás občané podpoří také svou návštěvou na zábavě.

Pokud by měl někdo nápad na něco nového..., neváhejte se obrátit na pořadatele. ... Sice vím, že se nelze zavděčit všem, ale i tak zamrzí "hloupé" řeči, které se roznáší mezi lidmi.

Letos ne nám poprvé stalo, že se z patnácti dětí dvě nedostavily, protože se jim nakonec nechtělo.

Účast veřejnosti však nebyla velká, neboť celý den dost pršelo.

Ke stažení zde.
                                    (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat