neděle 26. července 2020

První pohárový zápas jsme zvládli v tréninkovém tempu

Natěšení hráči, natěšení diváci, mezi nimiž nechyběl ani 95letý bývalý elitní střelec Božic v dobách počátků organizovaného fotbalu v Božicích Karel Hala nejst., pěkné počasí, renovovaná hrací plocha a nové branky, to všechno přispělo k příjemné atmosféře nedělního podvečera.
Okresní pohár: Božice - Havraníky 10:0 (3:0). Na penalty 5:3. Naše branky: 3x Evžen Egner, 2x David Švejdík, po jedné Jaromír Jandásek, Jan Kudlička, Dalibor Tomášek, Martin Vrba a Roman Šob. Poslední penaltu proměnil náš gólman Michal Hrubý - Pumpido.



Pohlednou první branku dal Lovec už v 5´, když po naší rychle akci zakončoval jesličkami jinak velmi dobrému gólmanovi hostí. Ve 13´pak Jara doťukl přesný centr na 2:0 a skóre první půle uzavřel z penalty Džamp na 3:0, když byl v malém vápně faulem stažen pronikající Lovec. Poté jsme vystřídali 4 hráče z lavičky a posléze ještě další dva a ve zbytku prvního poločasu bylo po fotbalu. Druhou půlku jsme zahájili opět v nejsilnější sestavě (chyběl pouze Michal Jareš) a už ve 47´ se podruhé trefil Džamp povedenou nechytatelnou střelou po zemi k tyči. Za stavu 6:0 jsme opět masivně střídali, ale trošičku víc uváženě, a tak se na zápas dalo dívat až do samotného závěru. Kuriozitou byl gól Dalibora Tomáška, jehož centr skončil nečekaně v brance překvapených hostů. Taky Vrbičova branka hlavou na 9:0 a Romanova v 86´ na konečných 10:0 patřily k tomu hodně povedenému.

Podle pravidel okresního poháru se poté ještě kopaly penalty. Naši střelci nezaváhali ani jednou, hosté 2x.

Rozhodčí Strapina byl téměř bez práce, dobře mávali i oba jeho asistenti. Prostě svatoanenská radost a pohoda, kterou jsme zakončili u kulatého stolu. Ale jenom na chvilku. Ti, co musí do práce, se zvedali brzy a my ostatní záhy po nich. To víte, když zápas skončí v neděli před půl osmou, to už není na žádné velké sezení. Zvlášť když vaše játra mají za sebou sobotní otevřené sklepy.... :-))).

                  (lan)

P.S. Nějaké foto doplním později.




1 komentář:

  1. Pro zájemce jsem ještě zpracoval video z penaltového rozstřelu v příspěvku Jak jsme kopali penalty.

    OdpovědětVymazat