neděle 4. srpna 2013

Božická zákoutí varující a alarmující

Pálava na obzoru pláče...
Můžete jen tak jít někam a vsadím, že vždycky narazíte na něco, co upoutá vaši pozornost. Většinou to je něco pěkného, příjemného, vkusného, upraveného, nevšedního. Taky brzy něco takového budu mapovat. Včera však jsem měl smůlu, že mě při cyklojízdě ze Škárkovky upoutaly spíš věci, které našim zákoutím čest nedělají, spíš upozorňují na vandalismus, bezoohlednost a zanedbanou údržbu. Je třeba s tím něco dělat. Kdo zná recept, ať přispěje.

Ozdobná cihla u oplocení rodinného domku určitě nespadla sama, ale někdo do ní kopl, kolečko kamení a cihel se nevysypalo samo na kraj silnice u Donáta, oprýskaná cedule "Vinařská obec Božice" si zasluhuje údržbu (anebo dočasné sejmutí). Vrcholem je ale fůra suti na polní cestě mezi větrolamem za hřbitovem (od panelky) kolem nových rodinných domů na Klášterním poli až k Donátovi. Navíc je to cesta téměř neprůjezdná, neboť zavlažování se tam záměrně provádí tak, aby tak vznikaly obrovské podmáčené plochy a kaluže vody a nedalo se tudy prostě ani projít, ani projet. To je do nebe volající bezohlednost, se kterou zatím taky nikdo nic nespravil. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až ...

             Ladislav Nevrkla




2 komentáře:

  1. Zpráva z médií: "Po čtvrté hodině odpoledně se v Božicích srazil kamion s traktorem. Provoz na silnici číslo 397 je tedy částečně blokovaný. Naštěstí nebyl nikdo zraněný." Viděl jsem policii na místě činu - stalo se na parkovišti firmy Míča u sýpky. Traktor kočírovaný cizím státním příslušníkem rozpáral kamionu nádrž. Jinak se nic zvláštního nestalo. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Poklidnou hladinu sobotního poledne 10.8. rozbouřily na půlhodinu mopedy. Asi se přes Božice projeli účastníci 5. ročníku setkání mopedů Moped Cup v Dobšicích na legendárních stadionech. Škoda, že to nebylo nějak avízováno, určitě by to stálo za shlédnutí. (lan)

    OdpovědětVymazat