neděle 18. srpna 2013

Černý víkend Božic

Tak černý víkend už božický fotbal dlouho nepamatuje. Sice jsme oba zápasy hráli venku, ale takové náklady, které jsme si z obou utkání dovezli už dlouho nepamatujeme.
Muži: Olbramovice - Božice 8:2 (5:0). Naše branky: Jan Szabó z penalty (na 5.1) a Michal Topolčan (na 5:2)
Dorost: Štítary - Božice 10:3 (2:3). Ve druhé půli jsme nuceně i nevynuceně střídali, inkasovali jsme a sesypali jsme se. Naše branky: Kamil Hanzal, Sláva Urban, Roman Šob.
Muži: Olbramovice - Božice 8:2 (5:0). Naše branky: Jan Szabó z penalty (na 5.1) a Michal Topolčan (na 5:2).
Sestava Božic: Jaroslav Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Jiří Škrabal (K), Martin Topolčan - Patrik Šotkovský  (K 2) - Martin Zedníček, Petr Procházka, Evžen Egner, Roman Šebela - Jan Szabó, Vlastimil Urban. Na střídačce: Roman Šob, Vladimír Sedláček, Jiří Himal, Vlastimil Žilík. Trenér Michal Topolčan, vedoucí mužstva Dalibor Tomášek. Hlavní sudí: Michal Ďurko.

Začali jsme v nových tmavě modrých a černých dresech se zlatými čísly a nápisy snaživě, pokusy o útok jsme táhli po pravé straně přes Ramona, dokonce jsme ve 2´ vybojovali první roh. Měli jsme však od začátku zápasu velké problémy se zpracováním míče, jeho podržením a rozehrávkou. Všechno to byly odkopy, kopy nebo minely. A tak trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 4´ propadly naše zadní řady, místo do autu jsme poslali míč na roh, Jara první střelu vyrazil před bránu, ale míč se dostal ke střelci domácích, ten napřáhl a nezadržitelně poslal domácí do vedení 1:0. Myslím, že úspěšným střelcem byl Aleš Novák.
Nevzdávali jsme to, bojovali jsme, zvlášť kapitán Čopek a Paťa Šotkovský. Ani VPK Čopka, ani další roh jsme však nijak nezužitkovali. V 9´ nás domácí znovu nachytali na hruškách, po Martinově straně nás vyšachovali a placírkou zvýšili na 2:0. Pokusy o vysunutí Slávy se nedařily a v 13´ jsme málem lovili ze sítě potřetí. Pak dvakrát za sebou fauloval Peťa P. a skončilo to v 18´ propadem Čopka a následném vyšachování naší obrany třetí brankou Olbramovic - 3:0.
Ve 20´ konečně naše útočná akce, ale Slávovu střelu gólman se štěstím kryje. V 23´ se individuální akcí blýskl domácí útočník Loskot (10), který si v naší obraně dělal, co chtěl a nakonec zavěsil na 4:0. Jestli se nemýlím, dal v prvním poločase 4 branky! Přeskupili jsme některé posty, ale rozjeté domácí jsme nezastavili.
Završením propadu v první půlce byla 26´, kdy jsme signalizovali faul na Čopka, ten ležel na zemi, ale sudí hru nepřerušil, domácí pokračovali v akci, kterou zakončili gólem na hrozivých 5:0. Ani sami nevěřili, že si vytvořili takový náskok. Čopek střídal a místo něj šel na stopera Dufa. Naši hru táhl a tvořil hlavně Paťa, který to několikrát odnesl i faulem. Podobně na tom byl i Evžen. Po faulu na něho v 36´ na hranici šestnáctky kopal Martin T. VPK. První střela šla do zdi, opakovanou tečoval domácí obránce rukou (kryl si obličej rukou nad hlavou), sudí Ďurko však opět nic neviděl a neposoudil zákrok jako nedovolený. Následnou Ramonovu akci zakončil střelou Martin Zedníček. Domácí zvolnili a jejich výpady byly pouze občasné. Dvakrát se blýskl Jara v brance. Naše pokusy o korigování výsledku byly bezzubé, navíc po faulu pobýval za čarou Paťa.
Do 2. poločasu nastoupil místo vyčerpaného Evžena  trenér Michal Topolčan a Petra Procházku vystřídal Vlasta Žilík. Do hry jsme vstoupili opět útočně a po faulu na Slávu v 46´ snižoval z penalty (přesně doprostřed branky) na 5:1 Honza Sz. Za minutu nato se z 18 metrů napřáhl Michal T. a umístěnou střelou k pravé tyči snížil na 5:2. Třikrát nás poté opět zaměstnával domácí Loskot, ale Jara byl vždy na svém místě. Pěknou individuální akci předvedl v 51´ Paťa, který převzal po odchodu Čopka kapitánskou pásku a byl i tvůrcem naší hry. Velmi dobře mu sekundoval Michal T. Zajímavou šanci jsme dostali v 56´, kdy domácí gólman vyrazil Ramonův centr, ale hodně vyběhl a ruku měl už za vápnem. my jsme ale standardku nevyužili. Domácí poté ožili a opět nás tlačili. Poslali jsme na hřiště kolem 58´ dva čerstvé hráče - místo Slávy Romana Šoba a místo Zdeňka Laďu Sedláčka. Dvakrát měl příležitost Honza Szabó, ale akci Míša - Ramon - zakončil střelou nad a později hlavičkoval vedle. Mezitím nám ovšem domácí dali přízemní bombou gól na 6:2 a zvýšili je na 7:2 v 87´, kdy Jara nejdříve střelu vyrazil, ale proti opakované ráně byl už bezmocný. Skóre pak završili v 90´, kdy po zákroku Ramona dostali k dispozici penaltu. Střelou k tyči uzavřeli divoké skóre zápasu na 8:2.
Michal už v diskuzi reagoval na poznámku jednoho ze čtenářů. Má pravdu. Jara v brance za výsledek zápasu a obdržené góly nemůže. Zatím stále hledáme optimální sestavu a je škoda, že někteří hráči dosud za naše mužstvo nenastoupili. Bez nějaké další posily budeme mít asi hodně starostí. Budeme teď mít dva zápasy doma - s Litobratřicemi a Vedrovicemi, a v nich bychom měli nejen bojovat, ale i bodovat.

Dorost:
Dorost: Štítary - Božice 10:3 (2:3). Zatímco v první půli jsme bojovali, stříleli a strhli nakonec vedení na svou stranu (1:0,,1:1, 2:1, 2:2, 2:3), tak ve druhém poločasu došlo k nečekanému obratu. Ve druhé půli jsme nuceně i nevynuceně střídali, inkasovali jsme a sesypali jsme se. Ze hry musel zraněný Jirka Hanzal, brzy poté střídal Martin Zedníček, v brance střídal Matěj Zifčák Robina Šotkovského. Naši hráči byli z domácí kanonády sami docela zaskočeni. Snad to naše dorostence zdravě nakopne.
Naše branky: Kamil Hanzal, Sláva Urban, Roman Šob.

 Ladislav Nevrkla

9 komentářů:

  1. co to je za kopyto v té brance,hrůza!!

    OdpovědětVymazat
  2. nemuzu byt sprostej, takze klidek, jo?? Jarda nam v brance pomaha a ani jeden gol není na jeho triko. Jsou to nase chyby, ne golmanovy!! Jinak opet diky za podporu anonymu!!! :D Michal T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Videl js jenom druhy polocas, ale golman vychytal nekolik jasnych sanci domacich a ty goly co dastal byly proste dobre trefeny. JN

      Vymazat
  3. Z pohledu diváka se nám zdálo fatální chybou nasazení Martina Topolčana na pravého beka. Po dvou obdržených brankách se všichni sesypali.

    OdpovědětVymazat
  4. Ve Znojemském týdnu jsem si přečetl toto: Hrušovany n.J. - Bořitov 0:1 (0:0). Na hrušovanské tentokrát nezbyl ani bod, a to i přesto, že s Bořitovem sehráli poměrně vyrovnané utkání. Domácí měli spoustu šancí, které nevyužili, nepomohla ani nová příchozí posila Kudlička. Pochvalu zaslouží podle diváků Robert Koch, který však kýžených tří bodů pro domácí neuhrál.
    Pro ty z vás, kteří fotbal sledují jen z povzdálí k tomu dodávám, že Jan Kudlička byl donedávna hráčem Božic a Robert Koch je občanem Božic a má zde postavený nový RD. Božických krajánků máme venku povícero, jen namátkou Svaťu Nevěčného v Lechovicích (je tam kapitánem mužstva), Tomáše Polického v Mikulovicích, hostuje i Aleš Žák v Brně a Pavel Ležák V Hevlíně. Na hostování v Hrušovanech je již od loňska Tomáš Kudlička a minulý týden odešel na hostování do Mackovic Tomáš Rauš. Na hostování do vyšších soutěží dorosteneckých soutěží jsme pustili Rudu Čížka (do Dobšic) a Vojtu Bača (do Prosiměřic). Odešel Lukáš Chromý (do Litobratřic), odešli všichni hráči z Hrušovan n. Jev., kteří zde v posledních letech hostovali (Marek Chýla, Jiří Pichanič, Lukáš Machač). Nevím, jestli někde hraje Marek Zifčák a Kuba Zifčák. Pokud jsem na někoho zapomněl, ať se připomene. Jo a momentálně taky nehraje David Švejdík. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Poslal jsem pozdrav do Jezeřan, aby se drželi v I.B tř. a dostal jsem dnes odpověď: Zdarec kluci z Božic. Děkujeme za podporu, je to o něčem jiném než v okrese. Museli jsme máknout a udělat úpravy okolo hřiště, koupit počítač, tiskárnu atd. Fotbal je rychlejší, rozhodčí mladí, vystupování na úrovni(zatím). Tak se mějte a ať se brzo vrátíte do OP. Radek Šles.
    P.S. Já chci věřit, že se jednou do okresu vrátíme a že se nám vrátí naše práce s mládeží, s kvalitními žáky i dorostem. Že totiž jednou budeme - tak jako třeba Jezeřany - stavět především na vlastních odchovancích. A k těm rozhodčím: Musí to být velikánský rozdíl. Už v té trojce vidíme tu bídu (teď naposled Ďurko), ve čtverkách už ani nemá kdo pískat! (lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Vracím se k Michalovi,jako rozumný fotbalista bys měl vidět chyby,já jsem je tam co se týče Jary viděl dost,neumí vyběhnout,špatně moc špatně to tam
    rovná,prostě je to jen 3 třída,ale i na takové úrovni musí brankář podržet,jsem na každým zápase a je to bída z Jarovi strany,P.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak snadne je zamerit se na jediny objekt, ze?? Vsimli jste si nekdy, ze v tom zapase nas semleli na vsech postech?? Mame mlady tym, dobre funguje na trenincich i v pristupu na zapas. To ze nas prehraje zkuseny tym, da nam osm golu, mimochodem tri z nich Jarda vyrazil a padly z nasledne dorazky a nedostoupeni obrannych rad, neni duvod podrazet zde jeho kvality. Budte trochu soudni lidi!!! Hrala se zde trojka, seslo se par lidi z okoli a vykopal se okres. Ale proc, kdyz ho neuhrali domaci fotbalisti??? Radek se odstehoval, Lukas Dite se nesnesl s cudlem, policak je pryc, spousta hracu je pryc!!! A vy tady vidite jen chyby jednotlivcu, misto toho, aby jste ocenili nadseni a elan lidi, co se ted o ten fotbal v bozicich snazi, a zdrave snazi. Nema smysl zde psat dalsi omluvy vysledku v Olbramovicich. Uzijte si svych zahorklych nalad a kdyby jste meli nejake rady a vytky, prijdte se podívat na trenink, kde se i v utery snazi 15 lidi, a ne jen v patek, kdy nas chodilo 5. Poradte, reknete sve nazory a ja je rad vyslechnu - TAM. Za svym tymem si stojim, budeme radi, kdyz zde tu trojku udrzime, ale zdravy potencial je zde vic nez dobry. Tak nam dejte cas a fandete. Diky
      Michal Topolcan :) :* :)

      Vymazat
  7. Správná reakce Michale!! Máš moji plnou podporu i důvěru, stejně tak jako hráči, kteří hrají a hlavně chtějí hrát!!Pokračuj v budování nového týmu a v tom trendu který jsi nastavil-nikoho se neprosit a nikoho nepřemlouvat do hry.Ahoj, Karel K.

    OdpovědětVymazat