sobota 3. srpna 2013

Podruhé hasičský fotbalový turnaj Na Škárkovce

Nádherné poháry i stylové ceny (vina se speciální vinětou) čekaly na účastníky 2. ročníku letního fotbalového turnaje Na Škárkovce. Hasiči vše připravili, přilákali opět šest účastníků (opět Raply s tvrdým -y-) a s úderem sobotní desáté foukl sudí Pepa Griebaum do píšťalky. Hrálo se 2x10 minut každý s každým, finálové zápasy pak dle pavouka. Konečné výsledky dodám po odpolední návštěvě.
Z prvního zápasu zkušených Raplů a zamilovaných Broučánků jsem odjížděl v půlce za stavu 3:0. Celý turnaj se nakonec protáhl až do 18 hodiny podvečerní. Až na výjimky (viděl jsem kulhajícího velitele hasičů Mirka) se zápasy obešly bez úrazů. Hrálo se s maximálním nasazením, ale ohleduplně a slušně a za nechtěné občasné zákroky se viník protihráči omluvil. Sudí Pepa pouze zahajoval a končil zápasy. Od počátku bylo jasné, že o vítězi turnaje se bude rozhodovat mezi silnými Raply, ambiciózními Pacíkovci a nebezpečným křídlovickým Pozdním sběrem. Takové taky bylo konečné pořadí. Poděkování pořadatelů směřovalo k Vinným sklepům Lechovice za ceny pro vítěze i zapůjčení stanů, poděkování patří pěknému zázemí a výborné obsluze. Sám jsem ocenil kvalitu jídla z lódny Jury Himala.
Těšme se na 3. ročník první srpnový víkend roku 2014 a můžeme třeba přemýšlet, jak bude. Vloni chladno s lijákem, letos tropy s teplotním rekordem nad 35°C. Příští rok buď sníh nebo kroupy! Možná bude i normálně - polojasno až oblačno, s teplotami kolem 25°C. To by šlo.

                Ladislav Nevrkla


















2 komentáře:

  1. Budou na škarkovce nějaké brány ? Po turnaji tam prý nic nezůstalo (osobně jsem tam teda od turnaje nebyl). Sice tam předtím byly spíš jen tři tyče než branky, ale pořád lepší než hrát při fotbálku na boty...

    OdpovědětVymazat
  2. Zkuste se zeptat pana místostarosty. Osobně bych řekl, že by tam mělo existovat stabilní hřišťátko + ještě něco pro maminy s malými dětmi. Jen to musí splňovat bezpečnostní kritéria a vydržet aspoň jednu noc před zničením .... (lan)

    OdpovědětVymazat