pondělí 20. května 2019

Evropské volby již tento týden. Volíme Piráty!

Lídrem kandidátky Pirátů (č. 27) je
Marcel Kolaja z Brna
Zájem o volby do Evropského parlamentu je v Česku pramalý. Chyba! Evropský parlament má svá specifika a schvaluje dotace, bez kterých by třeba takový Andrej Babiš, doslova a do písmene padl na ústa. Pokud se nakonec přeci jen rozhodnete, že k volbám 24. a 25.5.2019 půjdete, mohli byste třeba vědět, kdo mezi kandidáty žije na Znojemsku.


Volby jsou tajné, ale někteří máme své favority a tak už teď víme, koho budeme volit. Určitě vás nepřekvapí, že "John Silver" volí Piráty (č. 27)! Jak taky jinak, že?

Nejblíže nám bydlí kandidát ze společné kandidátky Starostů (STAN) a TOP 09 (č. 26). Bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila doplňuje na 23. místě této kandidátky Bc. Tomáš Ignác Fénix, soukromý ekozemědělec z nedalekých Pravic. Konečně platí, že Pravice volí pravici, protože jinak tady vždycky vyhrávali komunisti.
Na kandidátce STAN+TOP09 je též T. I. Fénix z Pravic


15 km od Božic bydlí kandidát hnutí NE-VOLIM.CZ (č. 14) Lukáš Soukup z Miroslavi. Hnutí sice neznám a ani nenabízí úplnou kandidátku, ale proč by to nezkusili, když to zkouší dalších 39 stran a hnutí.


Cca 20 km od Božic leží Strachotice. Tam žije bývalý starosta Jan Šinogl. Letos ho nacházíme na 15. místě kandidátky Národní socialisté (č. 4). Bývalý ředitel božické školy V. Procházka by měl jistě radost, protože i on byl zanícený národní socialista. A tradiční božičtí kolonisté z dob 1. republiky taktéž.



Nejznámější mezi kandidáty je historik Jiří Kacetl ze Znojma (rodák z Mor. Krumlova). Zakotvil u Moravského zemského hnutí (č. 21) a tam zaujal 3. místo na kandidátce. Jiří Kacetl patří k velmi aktivním členům Okrašlovacího spolku ve Znojmě a organizuje vynikající zimní přednáškový cyklus Jihomoravského muzea ve Znojmě.


Znojemští Piráti si na setkání s občany pozvali nedávno dvojku na kandidátce České pirátské strany Markétu Gregorovou. Jižní Morava tak má své zastoupení na 1. a 2. místě pirátské kandidátky a určitě by pro nebylo špatné, kdyby měla svoje zastoupení v Bruselu.

Znojemští Piráti volí č. 27 Českou pirátskou stranu. A koho
volíte vy?
                                                                                                         (lan)

Úterní protesty proti Marii Benešové na Václavském náměstí v Praze se změnily v protesty proti Babišovi a zčásti i Zemanovi. Zúčastnilo se asi 50 000 lidí a mezi nimi jsem v přímém televizním přenosu zachytil i transparent z Jevišovic. Tomáš Klus tam zazpíval známou píseň Za co, pane bože, za co a Honza Nedvěd Jednou budem dál. Výrazně promluvil třeba brněnský herec Pavel Liška.
Příští protestní shromáždění budou v úterý 4.6.2019 po celé republice. Lidé skandovali: Máme toho dost! a Nejsme děti!





2 komentáře:

  1. Koho prudí články s politickou tématikou, ať je nečte! :-) Mám tady dost jiných rubrik, kde si každý může najít to své. Zrovna připravuji glosu o tom, jak se asi líbí "lípě republiky" v dlážděném kruhu v novém parčíku u staré božické školy. Co myslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přece jenom mě ještě napadlo, že jsem zvědav, jestli bude do pátku něco uděláno se schodištěm do volební místnosti (je v sále kulturního domu)? Nebo budou muset starší voliči znovu zdolávat strmé schody jako už více než 3o let?

      Vymazat