pátek 31. května 2019

Ocenění blogu ProBožice

Otto Bouda mi předává ocenění
Okrašlovacího spolku ve Znojmě
za rok 2018. Foto: M.Moštěk/Deník
Ve středu 22. května  jsem z rukou zástupců Okrašlovacího spolku ve Znojmě Otto Boudy a Jiřího Kacetla převzal ocenění za můj blog http://probozice.blogspot.com/ a to především za popularizaci kulturního a společenského života Božic.


Nebudu skrývat, že jsem byl zpočátku velmi překvapen a zároveň poctěn takovým uznáním mé téměř třináctileté práce na blogu ProBožice. 




Jak v neformálním  představení konstatoval moderátor slavnostního večera Jiří Ludvík, určitě by byla nejedna vesnice či město vděčná mít takového člověka mezi sebou. To nedokážu posoudit, každopádně musím přiznat - a řekl jsem to i publiku v mázhauzu Domu umění na Dolním náměstí ve Znojmě - já tu práci dělám rád. Dělám ji rád pro sebe i pro vás, čtenáře tohoto blogu a občany Božic i okolí. A že se občas vydám "na výlet" i do jiných oblastí života, nebo že se zmíním i o méně lichotivých stránkách života naší obce? Věřím, že to není tak často, aby vás to odradilo od sledování toho všeho z historie i současnosti života Božic a jeho okolí nebo mě samotného.



Ve Znojemském deníku Rovnost vyšla k tomu zpráva pod názvem Okrašlovací spolek ocenil Adlera i Mosty. Uvádí se v něm: "Filmového dokumentaristu Rudolfa Adlera, vokální soubor Mosty, svého dlouholetého předsedu Lubomíra Černoška a Ladislava Nevrklu, který se věnuje historii Božic ocenili při tradičním předávání svých výročních cen členové znojemského Okrašlovacího spolku při malé slavnosti ve znojemském Domě umění." Jak uvedl současný předseda Okrašlovacího spolku Otto Bouda, ceny spolek uděluje od roku 2006 a oceněno takto bylo 55 jednotlivců či spolků za významnou činnost na poli kultury, ekologie nebo badatelské práce. V závěru článku ve Znojemském deníku se uvádí: "Adlera spolek ocenil za celoživotní propagaci Znojma ve svých dokumentárních filmech, vokální soubor MOSTY, za rozvoj vokální duchovní hudby regionu, Ladislava Nevrklu za popularizaci kulturního a společenského života Božic na jeho blogu a Lubomíra Černoška za významný podíl na obnovení znojemského Okrašlovacího spolku v roce 1992.

Aktivity Okrašlovacího spolku ve Znojmě můžete sledovat na https://www.facebook.com/pg/okraspol/posts/.

Potěšilo mě neformální setkání s přítomným zástupcem znojemské radnice Janem Blahou a taky blahopřání od mé bývalé žákyně, božické rodačky paní Dany. Věřím, že moje spolupráce s Okrašlovacím spolkem ve Znojmě bude i nadále pokračovat a bude přínosná pro obě strany. Na některých aktivitách jsme už dnes domluveni.       

Publ. 24.5.2019        
                         (lan)

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojemsky-okraslovaci-spolek-ocenil-adlera-i-mosty-20190524.html




Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojemsky-okraslovaci-spolek-ocenil-adlera-i-mosty-20190524.html





Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojemsky-okraslovaci-spolek-ocenil-adlera-i-mosty-20190524.html



3 komentáře:

  1. jen tak dál,gratuluji k ocenění,i když nejsem z Božic rád si počtu Mirek

    OdpovědětVymazat
  2. Také Vám moc gratuluji k ocenění a taktéž nejsem z Božic, Stanislav.

    OdpovědětVymazat
  3. Raději bez komentáře. A to jsem z Božic.
    Činnost to je. Záslužná asi jo, ale spíš dost často štvavá.
    Pane Nevrklo, vážím si Vás jako člověka. Vaše názory s Vámi často nesdílím, ale to je asi normální .
    Informace a pozvánky na vašem vebu super, ale často štvavé články mnohdy o pro mne prostých věcech, kterým přikládáte až příliš velkou váhu. Ne nevím.
    Nemyslím si, že by Vám v Božicích někdo nějakou cenu dal.
    Ale budiž. Pracujte a mnoho zdaru do dalších let. PEPA

    OdpovědětVymazat