středa 8. května 2019

Otvírání Hraběcí studánky už podesáté

Královna vody otevřela dřevěným
klíčem Hraběcí studánku a nabrala
džbán znamenité čisté pramenité
vody
Příjemná společensko-sportovní akce v nádherném prostředí na hrázi rybníka Prostřední Karlov na hranici přírodní rezervace Karlov se již podesáté odehrála ve středu 8. května dopoledne. Pojítkem šanovských i božických občanů je již tradiční "otvírání Hraběcí studánky".


Pořadatelé z Okrašlovacího spolku Šanov podpořeni obcí Šanov v čele s panem starostou Petrem Škarkem připravili jubilejní ročník jako takový průřez tím nejlepším z dosavadní historie této slavnosti a vše okořenili perfektním občerstvením. Možná i rekordní návštěvnost tvořená rodinami s dětmi, cyklovýletníky i seniory všech kategorií si mohla vybrat, jestli to budou tři druhy frgálů (vynikající novinka!), maso na lódně nebo špekáček, který si každý mohl vlastoručně opéct.
Pohádková operetka Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře O červené karkulce nás všechny vzala u srdíčka, zvláště když hlavní představitelka tak krásně zpívala, podobně jako velmi uvěřitelný vlk.
Kulturní program završilo odemčení studánky a ochutnání zázračné vody přímo od pramene.
Zábava na lezecké stěně a přátelská posezení se protáhla až do odpoledne. Třeba paní Kalinová (maminka jedné z hlavních organizátorek paní Markéty) vzpomínala mezi božickými přáteli na své dětství prožité v již neexistujícím křídlovickém mlýně v dnešním božickém Zámlýní. Podobně jako jsem se já pozdravil s bývalým kolegou panem Broňou, před léty ředitelem šanovské ZŠ. A to jsou přesně jedny z těch neopakovatelných chvilek této zdařilé akce. Předsedkyně spolku paní Marie vše zdokumentovala a my se můžeme těšit, že se potkáme zase za rok v den státního svátku Dne vítězství při 11. otvírání Hraběcí (nebo taky Hraběnčiny) studánky. To bude pískovcová klasicistní studánka slavit už 210 let. Lidé jsme tu už jiní, ale máme to tu rádi, jako bychom byli odtud odjakživa.
              (lan)

Další fotografie pořadatelů a účastníků a taky video z nádherné pohádky najdete na facebooku Okrašlovacího spolku Šanov - viz https://www.facebook.com/pages/category/Community/Okra%C5%A1lovac%C3%AD-spolek-%C5%A0anov-1865490543471442/





























































1 komentář:

  1. Další fotografie pořadatelů a účastníků a taky video z nádherné pohádky najdete na facebooku Okrašlovacího spolku Šanov - viz https://www.facebook.com/pages/category/Community/Okra%C5%A1lovac%C3%AD-spolek-%C5%A0anov-1865490543471442/

    OdpovědětVymazat