středa 17. července 2019

Aktivity na půli cesty (akt.18.7.)

Jak jsem již nedávno psal, žádná okurková sezona se v Božicích nekoná. Naopak. Pracovní i společenské aktivity v měsíci červenci jsou velmi bohaté a člověk je ani nestačí sledovat. Po farmářském dni a hasičské lize jsou před námi otevřené sklepy s afterparty, stavební aktivity jsou "na půli cesty".


Výrazně pokročila úprava "parku republiky" u bývalé české státní menšinové školy (dnešní ZUŠ), velmi se posunula oprava staré pošty (nová krytina, nové okapy a svody), pokračuje výrazná úprava vchodu do budovy školy, taky jsem zachytil příjezd minibagru na úpravu zpevněné cesty lesíkem od Miklíkového k Fojtíkovým a zahájena byla oprava fasády božické fary.
Na zbrusu nově instalovaných lavičkách umístěných kolem kmenu "lípy svobody" jsem si už dneska před polednem poseděl. Až se příští rok lípa znovu rozkošatí, nebude mít zdejší posezení chybu. A velmi pozitivní ohlasy na instalaci těchto vkusných laviček jsem zaznamenal i od kolemjdoucích občanů.

              (lan)











10 komentářů:

  1. Vožungři už mají kde sedět...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, včera v podvečer už tam naklaneli své lahve. Krásný pohled pro projíždějící či chodce kolem. Zakázala bych pití na veřejnosti. Kolem obchodů je samý vajgl, páchne to tam. Už nemám vůbec chuť jít v Božicích do obchodu. Poslouchat komentáře opilých "pijáků".

      Vymazat
  2. já pouze dodávám,co se bude dětem honit hlavou od 1.září,když vyjdou ze školy a první co uvidí....sedící spoluobčany na lavičkách popíjející alkohol,pokuřující tabákové výrobky?? Nebude dlouho trvat a budou tam i polehávat. Ptám se proč s tím představitelé obce něco nedělají? Nebo je jím to lhostejné?? Opravdu vizitka obce....Všechna čest,že se v Božicích buduje,opravuje a zvelebuje. Ale stačí pár "jiných lidí" a všechno je ztracené.

    OdpovědětVymazat
  3. Jednoznačně by měl platit zákaz požívání alkoholu na veřejnosti. Jestli to pod lípou bude jak pod kostelem, tak pěkně děkuji. A co takhle řemen do ruky?

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím. Není to příjemný pohled. Parčík měl být na to, aby tam lidé poseděli, a né aby se štítili chodit okolo.

    OdpovědětVymazat
  5. Byli jsme dneska v Hrušovanech. Taky v parku na dětském hřišti. V parku čisto,vše udržované, stromy,lavičky... Nechápu, podobně jako výše diskutující, v čem je u nás problém? Obec nastaví jasná pravidla a pak bude kontrolovat,jak jsou dodržována. I třeba pravidlo,že ve vzdálenosti 100 m od parčíku, od školy,od autobusové zastávky se nesmí veřejně konzumovat alkohol. Koho božicka radnice pověří kontrolou,to už je její věc, s tím se musí nějak vypořádat. V dávných dobách měla každá obec ponocného,ještě v roce 1949 byl v Božicich obecní bubeník, ještě v roce 1949 byla v Božicich stanice SNB a v ni 4-5 policistů...možností, jak dohlížet na pořádek a bezpečnost v obcích je nepřeberné množství. Dneska třeba kamerový systém!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že je to jasné. Našemu obecnímu "vedení" to zkrátka nevadí nebo záměrně dělají, že to nevidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha co to tady píšete za nesmysly.. Obecnímu vedení to určitě taky vadí..tady jenom plácáte už.a hlavně tady nic samozřejmě nevyřešíte.u obchodu ať si udělá taky pořádek pronajímatel.a pod lipou seděli možná tak jednou první den laviček.a to se každopádně těch opilců nezaostávám.

      Vymazat
    2. Co myslíte těmi nesmysly?Že má někdo dohlížet na pořádek v obci?

      Vymazat
  7. Ano máte pravdu, my tady nic nevyřešíme, na to si platíme obecní vedení,aby našlo řešení.
    My můžeme pouze poukazovat na dlouhodobě neřešený problém a to taky děláme!
    Pronajaté prostory obchodu patří obci.Pronajímatel=obec ta at si udělá pořádek.
    A to zmíněné obecní vedení, by se nemělo cítit dotčeno, kdykoliv se poukáže na jakýkoliv problém.
    Nikdo je do těch funkcí nenutil!Jestliže se na toto téma sejde toliko negativních komentářů, zřejmě to asi nevadí jen třem čtyřem lidem....

    OdpovědětVymazat