neděle 21. července 2019

Nepovedená nová křižovatka u Lechovic a první vážná nehoda (akt.)

Dopraváci ještě nemají na mapě nový
obchvat Lechovic a tudíž ani nová
křižovatka není vyznačená
Naše zásahová jednotka vyrazila v neděli v 10:45 h k hlášenému poplachu do skladu obilí v obci Práče. Jak se ukázalo, jednalo se o planý poplach. Bohužel naše hasičská tatra k případu nedojela, protože se stala součástí dopravní nehody na nové křižovatce u Lechovic.


Podrobnosti k případu zatím nemám, ale narazilo do ní osobní auto s posádkou a podle HZS Brno zde byli čtyři zranění. Podle dopravního zpravodajství byly následky nehody ve 12:30 h odstraněny a provoz na komunikaci obnoven.
Naši kluci jsou v pořádku. Tatra jela se zapnutými majáky a sirénou, ale osobní auto jedoucí po státní jim nedalo přednost...!!!!

                                        (lan)

4 komentáře:

  1. K hrozivé dopravní nehodě došlo v neděli v jedenáct hodin dopoledne u Lechovic na Znojemsku. Na silnici 414 se tam srazilo osobní auto s cisternou. Záchranáři ošetřovali pět lidí, z toho tři děti. „Dva dospělí pacienti utrpěli lehká zranění. Děti naši zdravotníci na místě vyšetřili, žádné z nich nejevilo známky zranění. Převezli jsme je ke kontrolnímu vyšetření do znojemské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Příčinu nehody policie vyšetřuje.
    Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/nehody/u-lechovic-se-srazilo-auto-s-cisternou-pet-lidi-je-zranenych-z-toho-tri-deti-20190721.html

    OdpovědětVymazat
  2. Pro objektivnost je treba rict,ze osobni auto jelo po hlavni silnici a Tatra z vedlejsi.Proto neni mozne,ze by osobni auto nedalo prednost.Mira zavineni se setri a neni jednoznacna,jak by se z clanku mohlo zdat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený, máte pravdu hasičská tatra jela po vedlejší komunikaci ale jela k zásahu a měla zapnuté jak majáky tak zvukovou signalizaci tudíž ostatní ji musí dát přednost. Pokud neznáte základy zákona o silničním provozu na komunikacích a vyhlášku o vozidlech s právem předností jízdy doporučím vam tuto vyhlášku důkladně pročíst.

      Vymazat
  3. Mela zapnute makaky.... A ? Precist si vyhlasku doporucuji ja vam.

    OdpovědětVymazat