čtvrtek 25. července 2019

Proč se Andrej Babiš bojí Bohumíra Rady?

Proč se A. Babiš bojí B. Rady?
Od včerejšího podvečera se řeší mj. otázka: Proč Andrej Babiš prchl z Lán zadním vchodem a nepřišel na připravenou tiskovou konferenci po jednání s prezidentem Zemanem? Dnes odpoledne objasnil samotný premiér, co ho k tomuto kroku vedlo.


„Omlouvám se za včerejšek, ale určitě pochopíte, že já se vám nesnažím vyhýbat, ale pokud vidím na bráně s megafonem toho megapodvodníka, lháře, který okradl moji bývalou firmu o stovky milionů, a stojí tam s megafonem. Ten, který byl hlavní postavou toho psychopatického režiséra, který natočil o mně film, tak jistě pochopíte, že na takovou tiskovou konferenci, aby na mě někdo řval z megafonu, nepůjdu, takže za včerejšek se omlouvám,“ uvedl Babiš před novináři.

Premiér podle popisu myslel pravděpodobně zemědělce Bohumíra Radu, který v roce 2017 vystupoval v dokumentu Víta Janečka a Zuzany Piussi Selský rozum. Dokument upozorňoval na praktiky Agrofertu při likvidování menších firem. Rada byl jednou z hlavních postav dokumentu.

Bohumír Rada deníku Echo24 potvrdil, že v Lánech skutečně byl a chtěl Babiše opravdu konfrontovat. „Chtěl jsem říct, že je to podvodník, který nedodržel to, co slíbil,“ řekl Rada.
 Určitě přemýšlíte podobně jako já, proč se Andrej Babiš bojí přímé konfrontace s Bohumírem Radou, kterého v současné době potkáváme i u nás v Božicích u firmy Hortim. Kdyby byl premiér Babiš pevný v kramflecích, určitě by vystupoval ve vztahu k B. Radovi jinak. 
Že se premiér bojí střetu s prezidentem Zemanem, to docela chápeme. Ale že se bojí střetu s B. Radou, to nám nějak hlava nebere...

                                                       (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat