sobota 20. července 2019

Program Božických otevřených sklepů


Program Božických otevřených sklepů se již dolaďuje do konečné podoby. Zde přináším několik bližších informací, tak, jak jsem je načerpal z dostupných zdrojů, především z facebookových stránek Družstva božických vinařů. Více zde: https://dbv.webnode.cz/bozicke-otevrene…/zakladni-informace/



Družstvo božických vinařů a obec Božice vás zvou na Božické otevřené sklepy, které se konají 20. července od 13.00 do 21.00 hod. Sklepy místních vinařů budou otevřeny v okolí Obecního sklepa a ve sklepní uličce na Borotice.


Nabízíme dva balíčky:


Za 300 Kč: degustační sklenička s logem DBV, tištěný průvodce, propiska, žetony na nákup 20 degustačních žetonů


Za 200 Kč: degustační sklenička s logem DBV, tištěný průvodce, propiska, žetony na nákup 10 degustačních žetonů

1 žeton má hodnotu 10 kč. Množství vzorku je 0,5 dl, u slámových a speciálních vzorků 0,25 dl.
Žetony si můžete dokoupit dle libosti, kdy jeden stojí 10 Kč a většina vín bude právě za 1 žeton, ovšem libůstky a zajímavosti budou i za 2 žetony.


Kromě toho, že se představí 15 vinařů, tak první z nich je ta, že se hudebně určitě nebudete nudit. Přijedou totiž úžasní Mužáci z Miroslavských Knínic. A především pak k tanci a k poslechu bude hrát Neoveská cimbálová muzika.



Nedílnou součástí každé vinné akce je také gastronomie. V každém sklepu bude malé občerstvení, ovšem pro váš větší hlad k nám přijede pan Marcel Sučík, jež Vám nabídne jeho pověstné výtečné opečené vepřové kýty! Jeho stánek najdete ve Sklepní uličce.


Od obecního sklepa se ke sklepní uličce svezete Vínobusem


V samotném obecním sklepě a v jeho okolí najdete 7 vinařů a hned dalších 8 jich najdete ve sklepní uličce. Začít můžete na obou lokalitách. Vždy budeme mít nachystány balíčky. 


Už jste si prohlédli katalog a prošli první vinaře třeba u obecního sklepa? Tak si najděte stránku Vínobus, kde najdete jízdní řád, jež Vás rozveze po hlavních místech dnešního dne - zastávky jsou dvě: Obecní sklep (pro neznalé, také jako božická Jednota, případně zastávka autobusu Božice, Jednota) a Sklepní ulička na Borotice.

Kteří vinaři vlastně nabídnou svá vína?
V obecním sklepě najdete:
Čurdovi a Lukeštíkovi
v okolních sklepech pak pány Kopečkáře: Jaroslava Dosoudila a Milana Baťáše a přímo nad obecním sklepem Marka Zifčáka a Romana Himala. Určitě ale ještě nikam neodjíždějte, protože necelých 500 m východně najdete sklep Tomáše Rauše s výtečnými červenými, ale i bílými víny.
A nebojte se, neztratíte se, kde byste mohli, tak tam všude najdete směrovky a cedulky.




Zábava se rozjíždí, první deci a třeba i sedmičky vypity a chtělo by to nějakou zábavu? Již od 13:00 budou chodit ze sklepa do sklepa Mužáci z Miroslavských Knínic, kteří poctí pohostinné vinaře svým zpěvem. Ve Sklepní si pak můžete zazpívat nebo i zatancovat od 15:00 s Neoveskou cimbálovou muzikou.

Ve sklepní uličce u Borotic nebudou jen místní vinaři, ale i pár z přilehlých vesnic - Vinařství Kacetl a Radek Protivínský.
Jinak zde budou mít otevřené své sklepy:
Jan Kašpárek, u kterého bude Radek Protivínský
Josef Leisser, u kterého budou Marek Klíč i se svými výbornými sýry z Mlékárna Klíč a také Vinařství Kacetl
Vlastimil Švéda
Karel Hala
Vinné sklepy Lechovice
Jiří Čada


Již máte většinu sklepů dohledanou a s vašimi nejoblíbenějšími vzorky vín a pochutin již v klidu rozjímáte s přáteli. Co víc si přát? Co třeba degustaci s vinařkou Jiřina Čurdová na naši vinici Pustina?


Přichází devátá hodina a postupně se začíná připravovat na cesty domů. Mockrát Vám děkujeme, že jste sledovali dnešní den a třeba Vás to o to více natěšilo na 20. července, kdy se Vás už nemůžeme dočkat.


Ovšem pokud nikam nespěcháte, tak určitě navštivte sklep Josefa Leissera, kde na Vás bude čekat Svéhlavá afterparty Nr. 1, Party s hudbou, vínem a také pivem, pro srovnání kyselinek po celém dni.






A odpovědi na některé dotazy:
Dotaz: 
My z Ostravy opět dorazíme a už se stejně jako předchozí roky moc těšíme! Přemýšlíme, jak se odtama pak, v nočních hodinách, dostaneme do Božic...? 
Odpověď: Bohužel asi jen pěškobusem, ovšem cesta utíká rychleji než se zda a nebo se ubytujte ve sklepní uličce 

Dotaz: 
Přijede letos I "VÍNO KANICH"?
Odpověď: Dobrý den, letos nepřijedou.


3 komentáře:

  1. Pokud v sobotu na Božické otevřené sklepy dorazíte již na jejich zahájení, je velká šance že potkáte předsedu STAN p. Víta Rakušana, který k nám zavítá v rámci své návštěvy jižní Moravy. (Info ze sociálních sítí).

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, kde je prosím zastávka školka?

    OdpovědětVymazat
  3. U I.MŠ v Božicích a zastávka je zřízena kvůli sklepu číslo A5 - Tomáš Rauš

    OdpovědětVymazat