neděle 12. srpna 2012

Fotbal: Dorostenci omámeni "al-kejdou"

Je to samozřejmě nadsázka, ale celodenní zamoření Božic pachem kejdy určitě ovlivnilo sobotu nás všech. Úvodní zápas nového ročníku okresních fotbalových soutěží obstarali letos božičtí dorostenci. Z domácího hřiště odešli ze zápasu s Rakšicemi se zbytečnou porážkou 3:4.
Božice - Rakšice 3:4 (1:1)
Vypadalo to, že se naši dorostenci pod vedením nového trenéra Mariana Vávry sešli v této sestavě v sobotu poprvé. První půlhodinku jsme proto protrpěli pohledem na různé nepřesnosti a tu menší, tu větší lapsy. Po jedné takové hrubici jsme od 29´ prohrávali 0:1.
Marian provedl změny v rozestavení, na stopera šel Ruda Čížek, rozehrály se i naše opory v čele s novým kapitánem týmu Romanem Šobem (mimochodem - svou roli kapitána zvládl na výbornou, což mi po zápase potvrdil i výborný sudí Aleš Richter). Do první šance jsme se dostali až v 41´, Romanovu dobrou střelu vyrazil gólman na roh a poté Martin Zedníček míč nesklopil a vysoko přestřelil ...! Přesto jsme do kabiny odcházeli za stavu 1:1. Postaral se o to gólem do šatny náš elitní střelec Vlasta Urban.
Hosté měli jediného nebezpečného hráče v Gallusovi (č.9), možná to byl i on, kdo v 46´ rozezněl naši pravou tyč! Brzy jsme ale převzali iniciativu my a zdálo, že o osudu utkání je rozhodnutu. Zvláště když  jsme v 51´ po nádherné individuální akci Vlasty Urbana šli do vedení 2:1 (obešel tři hráče a zpoza toho třetího přesně zamířil).
O dalším průběhu zápasu však rozhodla nešťastná 54´. Hosté stříleli naši branku (tu hájil po úvodní nejistotě velmi spolehlivě Matěj Zifčák) a Ruda Čížek reflexivně zastavil míč mířící k brance úmyslně rukou! Následovala červená karta a penalta. Tu hosté neproměnili (míč letěl vedle), ale z následného útoku se ukázalo, jak moc bude Ruda na stoperu chybět. Bylo vyrovnáno 2:2. Hosté posléze "utekli" až na 2:4 (v 73´ a 77´), ale my jsme se naštěstí nevzdali. V 78´prostřelil obranu hostí pohotový Vlasta Urban a blýskl se tak hned na úvod hattrickem! Bylo to nadějných 3:4. Vyrovnat se nám ale už nepodařilo. Škoda. I v deseti jsme zápas dohráli se ctí, ale Ruda citelně chyběl a bude chybět i v příštím utkání.
Naše branky: 3 - Vlastimil Urban

                                                 Ladislav Nevrkla




Žádné komentáře:

Okomentovat