pátek 10. srpna 2012

Rozhledny jižní Moravy 32: Jako na mexické haciendě

Vážení přátele rozhleden a turistiky vůbec! Dnes vám předkládám snímky úplně nové rozhledny, která je zděná a dosti se svým pojetím stavby a vzhledem odlišuje od ostatních rozhleden v této oblasti. Tak trochu mi připomívá věž se zvonem na nějaké mexické haciendě. 
Na její stavbě se podílela jedna vinařská firma, nad jejímž provozem a sklepy rozhledna stojí. Rozhledna je citlivě zasazena do krajiny a je z ní velmi pěkný pohled do všech světových stran. Na vyhlídkovou plošinu tentokrát nevede klasické schodiště, ale kovové široké žebříky s širšími nášlapy. Více nebudu napovídat, ale při pozorném prohlížení snímků do krajiny vás jistě něco napadne.   
Tak veselé hádání a navštivte tuto krásnou rozhlednu a věřte, že rozhleden je v tomto okolí více!     
                                                                                                                                            -hic-





4 komentáře:

  1. Poprosil bych ještě o nějakou nápovědu. Chystáme se na Mandloňovou rozhlednu u Hustopečí a řekl bych, že tato nejnovější zděná rozhledna bude taky někde tam. A ono je to z Božic přece jenom z ruky...

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře, trošku napovím, když se podíváte na výhled na předposledním snímku, na kopci je vidět rozhledna , kterou jste hádali posledně a na posledním snímku je vodní plocha pod Pálavou. Od Mandloňové je to trošku dál, i když autem jde naplánovat okruh a navštívit rozhleden v této oblasti více. Od Mandloňové rozhledny bude asi nejblíž na sever rozhledna Akátová, ta už v putování po rozhlednách byla. Stojí na kopci nad Židlochovicemi. Na jihu pak je nejblíže rozhledna Slunečná nad Velkými Pavlovicemi a na dohled rozhledna Kraví hora nad Bořeticemi. Obě si múžete prohlédnout v našem putová. Stojí za navštívení, přístupné jsou bez omezení. Tak přeji pěkný výlet ! -hic-

    OdpovědětVymazat
  3. Mohla by to by rozhledna nad Vinařstvím u kapličky, které je známé z filmu Bobule. Vinařství se nachází u obce Zaječí. Je tam určitě krásně.
    JL

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, rozhledna stojí opravdu nad obcí Zaječí . A že je tam krásně? K tomu není co dodat. -hic-

    OdpovědětVymazat