neděle 26. srpna 2012

Fotbal: Ty už mlč!

Tahle nevinná věta, kterou Pacík vyslal směrem k Jarovi, ale kterou na sebe vztáhl opodál stojící sudí Fiala a vytáhl na Pacíka druhou žlutou a tudíž červenou a poslal tak našeho útočníka v 67´ předčasně pod sprchy, byla pro nás posledním hřebíkem do rakve! A přitom jsme zápas Moravský Krumlov B - Božice 7:5 (1:3) měli rozehraný i na vítězství.
Hattrick nám před zápasem sliboval Pacík, nakonec ho dal jeho kolega v útoku Jara! Ten taky Pacíka "špičkoval" v oné 67´ ("Slibovals nám hattrick a zatím ho mám já!" A na to mu vyhecovaný Pacík naštvaně opáčil: "Ty už mlč!"), kdy jsme se chystali rozehrávat po obdržené páté brance!!! Reakci sudího Fialy jsem popsal výše - následovalo nepochopitelné vyloučení Pacíka a oslabení našeho týmu a v rámci celého zápasu i ovlivnění vývoje utkání! Podali jsme proti tomuto verdiktu oprávněný protest v zápise o utkání.
Podrobnosti k zápasu dodám v průběhu večera. Teď jenom vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3, 6:4, 6:5, 7:5.
Takový brankostroj v  okresním přeboru ještě nepamatujeme! "To mi nebudou kluci v hospodě věřit!" konstatoval po zápase jeden ze skalních fandů Krumlova. Asi ani nám ne!
Začali jsme zostra. Blýskl se Jara i Pacík. Na kluzkém terénu jsme však měli za chvíli problém a občas jsme byli víc na zemi než na nohou. Postupně jsme se ale "zkonsolidovali" a náš ťukes zakončil v 7´ Lopík střelou po zemi, byť vedle. Důsledný Jara slavil úspěch v 9´. To domácí zahráli malou domů, Jara se vydal za gólmanem a ten v pudu sebezáchovy vypálil takovou ránu, kterou trefil jaru a odražený míč zamířil neomylně k pravé tyči do branky domácích. Ujali jsme se nečekaně vedení 0:1.
Nenudil se ani náš gólman David. Vedeme dneska spor, kvůli čemu vznikala v naší obraně "okna" a přečíslení soupeře. Je ale fakt, že osa domácích Machotka (4), Anders (6), Řezáč (8) a Adamík (11) nám začala zle zatápět a stála taky v 30´ u vyrovnávacího gólu, který nám dal Adamík. Bylo to 1:1.
Škoda, že ve 24´ zůstala nevyužitá šance dvojice Pacík (byl v novém sestřihu jako vítr) - Jara. Pacíkův centr byl příliš prudký). Takové šance se musí proměňovat! Naší hře pomohl i "prohoz" Mariana s Romanem. Tlak domácích byl silný, naštěstí Adamík netrefil v 26´ hlavou naši branku. Po vyrovnání pokračovali domácí v tlaku. Náš gólman se zaskvěl v 35´, kdy vychytal další gólovku Adamíka z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně centroval v 36´ Džamp, gólman M.K. špatně vyběhl a Jara hlavou nádherně zvýšil na 1:2.  Škoda, že Pacíkova střela v 37´byla slaboučká a byl z ní jenom roh.
Ve 40´byla korunovaná úspěchem kombinace Jara - Lopík a Lopíkova nezištná přihrávka nabíhajícímu Marianovi. Byli jsme v sedmém nebi, neboť jsme zcela nečekaně vedli už 1:3! Vedení mohl potvrdit Jara, ale ve 42´ nezasekl, ale pálil. Ve zbytku poločasu jsme se už jenom bránili zuby nehty, i tak, že Marek poslal míč daleko do křoví, abychom se na chviličku zklidnili.
Do druhé půle jsme nastoupili se změnou v sestavě - místo Romana přišel na kraj zálohy Peťa. A už ve 48´ domácí snížili. Polovysoká střela z velké vzdálenosti byla nejen nečekaná, ale ještě "zaplavala" a skončila překvapivě v naší síti. Domácí snížili na 2:3. Tato branka nás nečekaně rozhodila ("padla na nás psychická deka"), zatímco domácí nakopla k odvážné zteči. Navíc nám sudí v 52´ neuznal čtvrtý gól z kopačky Pacíka pro signalizovaný ofsajd. V 53´ to Adamík zblízka opět napálil do Davida, ale v 57´ nás domácí vyšachovali a Machotka se zeptal našeho Davida, kam to chce. Bylo srovnáno na 3:3. A aby toho nebylo dost, tak nám hráč č. 10 dal minutu poté další gól a domácí se poprvé v zápase ujali vedení 4:3. Osobně si myslím, že střídání o poločase nebylo šťastné, ale po bitvě jsme všichni generály. Tlak domácích nepovolil, my jsme naopak nedokázali zkonsolidovat zadní řady a v 67´inkasovala naše dozorientovaná obrana popáté z kopačky hráče č. 14. Stav 3:5 už byl nepříjemný. A navíc jsme od téže minuty hráli o deseti bez přísně vyloučeného Pacíka.
Když v 70´ zvýšili domácí na 6:3, zdálo se, že je o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Ke cti našich je ale třeba dodat, že jsme to nezabalili. Už v 73´ jsme ukázali, že to ještě zkusíme. Několikrát se v té době blýskl Džamp, který konečně našel svůj správný post. V 83´ pak Jara krásným lobem snížil na 6:4. Chvíli to vypadalo, že do konce zápasu se už nic podstatného nestane, ale omyl! V 87´ domácí faulovali Džampa, ten si postavil míč na standardku a domácí obránce tečoval jeho střelu do vlastní branky. Najednou to bylo 6:5 a bylo zase o co hrát. Otevřeli jsme hru a vrhli vše do útoku. Jenže ani domácí nic nevzdali a po přečíslení a vyšachování naší obrany zvýšili na 7:5. Drama mohl v 89´ zvýšit Jara, ale jeho hlavička po centru Džampa šla těsně mimo, stejně jako Džampovu levačku vyrazil domácí gólman na roh.
Samozřejmě, byli jsme po výsledku 1. poločasu na konci docela zklamaní.  Kdy dáte pět branek a nevezete ani bod? Na druhou stranu plně respektujeme sílu soupeře. Krumlov je tradičně jedno z nejlepších mužstev okresu a jakýkoliv dobrý výsledek s ním se cení. A tak bych to i v souhrnu viděl. Škoda, přeškoda přísného vyloučení Pacíka, mohlo to být všechno jinak.
O mírný rozruch se v 15´ postaral pes našeho fandy Dana. Usadil se nehlídán majitelem na vápně a vyhlížel svou přítelkyni za ochrannou sítí.
Naše sestava: David Sláma - Zdeněk Chrenovský, Marek Chýla, Lukáš Chromý, David Švejdík, Roman Šob (od 46´ Petr Procházka), Pavel Ležák, Evžen Egner (K), Marian Vávra, Tomáš Kudlička, Jaromír Jandásek. Na lavičce ještě Lukáš Svoboda a Martin Zedníček. Trenér Viktor Luskač.

                        Ladislav Nevrkla

                                                                       

3 komentáře:

  1. Tak Pacík dostal zápas, ale my s tím stejně nesouhlasíme! A věřte tomu, že to není jediné, co s tím můžeme dělat (i když s tímto trestem už neuděláme nic) a Pacík i Honza nám budou v Rakšicích citelně chybět. Věřím ale, že naše mužstvo znovu zabojuje, že budou hrát všichni, kteří jsou na soupisce, a že si z Rakšic odvezeme body!(lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Zprávy z DK OFS: 10/12 A1A0307 Mor. Krumlov B - Božice Dne: 26.08.2012, Hostan Okresní přebor
    Kudlička Tomáš - Božice 87110062 2.ŽK, Vyloučen po udělení 2ŽK - podražení soupeře z boku + kritika HR bez hanlivých výroků
    Rozhodnutí DK: Zastavení závodní činnosti nepodmíněně 1 sout. utkání 1/6a 27.08.2012
    Poplatek za projednání ve výši 100 Kč, dle čl. 26/1 RS bude odečten ze soutěžní zálohy
    R - 10/12 A1A0307 Mor. Krumlov B - Božice Dne: 26.08.2012, Hostan Okresní přebor
    Fiala Tomáš Jiný, Předáno do KRD pro nedostatky v ZoU, Rozhodnutí DK: Bez potrestání 27.08.2012

    OdpovědětVymazat
  3. Ze zápisu komise rozhodčích OFS: Nedostatky rozhodčích
    · Fiala Tomáš – FC Moravský Krumlov „B“ – Božice – špatný popis přestupku při udělení druhé ŽK –
    telefonický pohovor s předsedou KR

    OdpovědětVymazat