neděle 5. srpna 2012

Poslední příprava: S Jaroslavicemi smírně

Bez vedoucího týmu Jana Kudličky st., bez trenéra Viktora Luskače (oba dovolená), bez Mariana Vávry (též dovolená),  ale zato s hostujícím  (vynikajícím) Jiřím Pavelčíkem na stoperu, s Jarou Jandáskem, s Honzou Kudličkou ml., s Alešem Žákem a taky novým gólmanem Slámou (omlouvám se, křestní jméno mi nenaskočilo) a taky s řadou dorostenců či nedávných dorostenců, nastoupili božičtí fotbalisté k poslednímu přípravnému zápasu.
Začali jsme dobře a jeden z tahounů našeho mužstva Honza prověřil už v 1´ jaroslavického gólmana střelou těsně vedle šibenice. Zahrozily i Jaroslavice a 2x kopaly roh. Pak se hra vyrovnala, naši se trošku hledali, přece jenom se v tomto složení potkali na hřišti poprvé. Až v 15´ nás potěšila pěkná střela Pacíkova. Hosté nám naše pokusy vracely a postupně se víc objevovali na naší půlce. Zvlášť od chvíle, kdy naše řady opustil Jara Jandásek. V nových krásných kopačkách trpěl (nerozšlápl je v tréninku), udělal si krásné puchýře, a když si ten na patě po kontaktu se soupeřem strhl, bylo dneska pro něho po všem! V 30´ kopal Honza přímý kop za ruku soupeře, kopl dobře k tyči, ale jaroslavický gólman byl pozorný. Do šance se v 32´ dostal i střídající dorostenec Roman Šob, ale pak - pomalu jako blesk z čistého nebe - vyslal hostující hráč výborně kopnutou naprosto nečekanou střelu do našeho pravého vinglu - náš gólman se ani nestačil pohnout - a bylo to 0:1. Běžela 34´ zápasu. Jaroslavičtí byli do konce půle lepší - hráli jednoduše s tahem na bránu, my komplikovaněji, vždycky ještě s kličkou navíc. V 38´ trefily Jaroslavice tyč a v následném závaru před naší brankou to s námi vypadalo všelijak. Ale ubránili jsme se v nastaveném čase umístil Evžen Vlastův centr dobře, ovšem hostující brankář byl opět pozorný.
Do druhé půle jsme udělali změny v sestavě i v rozestavení a po celý zbytek utkání jsme byli viditelně lepší. V 50´ dal Evžen hlavou mimo, v 52´ střílel pěkně Zdeněk a v 59´ pálil Marek Chýla. Hru dirigoval stoper Jura  Pavelčík a středový záložník Honza. Náš tlak korunoval v 79´ vyrovnávací brankou Pacík. Byla to pohotová přesná střela z vápna. Bylo vyrovnáno na 1:1. Asi nejvíc jsme litovali neproměněné šance Aleše v 84´. Sám hráč po utkání smutně konstatoval: Dvacet let hraju fotbal, ale v takové šanci jsem ještě nebyl!
Když v 86´ gólman hostí vyrazil Lukášův dobře kopnutý přímý kop k tyči, bylo o konečném výsledku zápasu rozhodnuto.
Přestože jsme ani dnes nehráli v úplné sestavě, odcházeli jsme ze hřiště docela spokojeni. Kromě výše jmenovaných jsme měli radost třeba z nasazení a ze hry Martina Zedníčka či Romana Šoba.
Příští neděli jedeme již naostro do Dobšic. Snad se nám bude dařit.
Naše sestava: Sláma - Zdeněk Chrenovský, Jiří Pavelčík, Aleš Žák - Marek Chýla - Lukáš Chromý, Evžen Egner, Jan Kudlička, Vlastimil Žilík - Tomáš Kudlička, Jaromír Jandásek. Střídali: Roman Šob, Martin Zedníček, Petr Procházka.

                       Ladislav Nevrkla








Žádné komentáře:

Okomentovat