středa 12. prosince 2012

O čem jsme psali před rokem

Jednou za čas se ohlížím za tím, o čem jsme psali před rokem. Blíží se konec roku 2012 a tak taková ohlédnutí budou asi všude. Na kopii části našeho webu vidíte, jaká témata se na ProBožice objevila.
Značná část témat se v nějaké variaci objevuje i letos - bohatý kulturně společenský božický advent, úspěch Petra Fučíka (ještě letos velmi výrazný), ohlédnutí za fotbalem, florbal a taky Noviny Niva a zasedání zastupitelstva.
To poslední zmíněné nás čeká právě dnes, v pátek 14.12.2012. Bude to už 14. zasedání v tomto volebním období a určitě bude mít i svůj bilanční "poločasový" potenciál. Lońské zasedání bylo deváté a věnoval jsem mu dva články: Minuta ticha za Václava Havla a Proč nekritizujeme božickou radnici. Jak tak pozoruji život kolem sebe (nejen v Božicích), tak by z toho Václav Havel radost asi neměl ani omylem. Minulé úterý jsem byl účastbníkem společenské akce ve Znojmě a mj. jsem se tam pozdravil s panem starostou a místostarostou Hodonic. Nemají to tam v Hodonicích vůbec jednoduché. V pátek večer čtu na webu, že jim tam neznámý "vtipálek" zkazil besedu s důchodci právě ve chvíli, kdy si své nástroje ladila kapela z Dobšic, aby hodonickým seniorům zahrála k tanci a poslechu! Včera jsem na obdobné akci znojemského dětského domova v dobšické sokolvně seděl s dobšickým starostou Ing. Jenšovským. Sedáváme spolu už několik let a vždycky probereme všechno, na co si v několika minutách vzpomene. Z jeho vyprávění bylo cítit, jak svou práci dělá s radostí, starostí a naplno. A dělá ji už několik let, má bohaté zkušenosti, které získal v několika volebních obdobích. Vždycky se z toho poučil, osvědčené ponechal, nepovedené opustil.
A tak jsem se obloukem dostal k tomu, co jsem napsal před rokem a co napíšu i letos: Nekritizujeme božickou radnici, protože je "naše" a musí dostat čas a prostor, aby nabyla zkušenosti, v dobrých věcech pokračovala a ty, které se tak úplně nepovedly změnila nebo opustila. Toť zatím vše. Uvidíme, jak bude vypadat dnešní večer.
                                                             Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat