pátek 21. prosince 2012

O poštu v Božicích se bát nemusíme

Určitě si pamatujete, jak jsme se v Božicích před několika lety radovali, když jsme mohli začít využívat služeb České pošty v nových prostorách u hřiště.S žádným nadšením jsme proto nepřijímali vnitřní opatření pošty, pokud šlo o "stahování" některých služeb, např. donášku poštovních zásilek, kdy se cenrální poštou i pro naši obec staly Hrabětice. Ale nějak jsme se s tím vypořádali a dá se říct, že systém funguje. Horší už je situace od listopadu 2012, kdy alternativní dodavatel Mediaservis vypověděl roznáškovou službu a vše se vrátilo pod křídla pošty. Protože odebírám některé noviny a časopisy na předplatné, nejásám, protože se jejich doručování zatím nepodařilo vrátit do bývalých kolejí. Znojemský týden a Reflex tak dostávám až s dopolední roznáškou, nikoliv ranní.
Zvěsti o rušení pošt v řádu tisíců však rozkolísaly i optimisty. Je však třeba říci, že nás se ani tyto změny naštěstí nedotknou. Pro redukci poštovních úřadů totiž platí některá závazná nařízení a ty my splňujeme. Z nich vybírám ty nejpodstatnější:
Pošta musí být v každé obci, která má 2,5 tis. obyv. a více, a tam, kde je matriční, stavební úřad nebo ZŠ s 1. a 2. stupněm.
Dostupná musí být každý pracovní den, otevřena alespoň 15 hodin týdně.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/ruseni-pobocek-post-0qk-/praha-zpravy.aspx?c=A121221_1869380_praha-zpravy_ab
 
Takže zůstaňme v klidu a užívejme si pohody Vánoc a příchodu Nového roku. I se zvýšenou DPH a tudíž se zdražením naprosto všeho! To jsou nám dary, které do "Betléma" přinesou "Tři králové".

Žádné komentáře:

Okomentovat