pondělí 17. prosince 2012

Předvánoční posezení s hudbou, čajem s dobrou náladou

Do třetice všeho dobrého. To stoprocentně platí pro letošní podvečerní posezení v sále kulturního domu. I hojná účast svědčí o tom, že se zde podařilo vytvořit formát, který už si získal své věrné. Patřím mezi ně a jsem spokojen.
I přes onemocnění jedné s mladých muzikantek měla celá hodinka vysoce profesionální úroveň a na tom jsme se shodli všichni. Taky příjemná atmosféra, která zde vládla i v následující hodince dvouhodince, svědčila o tom, že účastníci ani nikam nespěchali. Chtěli jsme si vychutnat ten příjemný umělecký zážitek a umocnit ho výborným čajem, kávou, červeným i bílým svařákem, jednohubkami několika druhů a vynikajícím cukrovím. To vše ze zdrojů členů vystupujících souborů.
A abych byl aspoň v něčem konkrétnější. Osobně mě "dostala" dvě čísla: Černošský spirituál tria příčných fléten (Aneta Komínková, Stanislava Zifčáková, Hana Svobodová) a vrcholné představení podvečera koleda Copak je to nového, dnes v Betlémě ve společném podání výborného Komorního souboru ZUŠ ve Znojmě, pobočka Božice (Jarmila Takáčová - klavír, Veronika Babčanová - tenorová flétna, Pavlína Maruštíková - altová flétna, Aneta Komínková - sopránová flétna a Marie Kuthanová - housle) a smíšeného pěveckého sboru. Skladba upravená a řízená sbormistrem Janem Svobodou, jehož rukopis a vytříbený vkus je základním poznávacím znamením hudebních těles, jimž velí.

                      Ladislav Nevrkla







Žádné komentáře:

Okomentovat