úterý 11. prosince 2012

Zumba v Božicích

Jedním z nových sportů, který si získal v božickém sportovním kalendáři své pevné místo, je zumba.
Na YouTube jsem objevil několik videí, které zachycují cvičitelku Martinu i účastníky pravidelných tanečních cvičení. Zájemci se scházejí v božické tělocvičně v podvečer. Jak často, jsem nezjišťoval.
Pro ty, kteří tak nějak mlhavě tuší, co to zumba je, jen připomínám, že zumba je druh sportovního tance a v Božicích se objevuje již několik let.
Chcete-li se na vlastní oči podívat, jak se zumbou likvidují kalorie, tak se mrkněte na zatím poslední Mikulášskou Zumbu v Božicích z 5.12.2012 na http://www.youtube.com/watch?v=3x2kG1U7Iu4.
A jen tak pro zajímavost připojuji jednu z definic zumby, kterou jsem našel na webu. Píše se tam: ZUMBA je úžasné spojení tance, aerobního pohybu a krásné latinsko-americké hudby. Oproti aerobicu jsou velmi intenzivně zapojovány partie boků, hýždí, ...
Tak co, nezkusíte si ji?

Pod DDM Miroslav pracuje i letos kroužek při božické základní škole, který se zumbě též věnuje. Vede jej paní učitelka Veronika Zajícová a na webu školy je tento údaj, kdy se na mladé tanečníky můžete přijít podívat nebo tam přihlásit své děti či vnoučata: 

Název kroužku
Vedoucí
Náplň
Čas, kdy kroužek probíhá
Sportovně – taneční
Veronika Zajícová
Sportovní tance (zumba, streetdance, aerobic)
Čtvrtek 12:15 - 13:55
Pondělí 14:00 – 15:30
                                                                                                        Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat