úterý 19. března 2013

Božice v médiích v zimě roku 2013

Čas od času shrnuji, co, kdy, kde a jak o Božicích přinesla česká média. Taky je to pro určitý typ zpráv můstek, z něhož se dá diskutovat v širších souvislostech.
Zmínil jsem se o víkendu, že naposledy padlo jméno Božice v souvislosti s nelegální těžbou dřeva v oblasti Nad bažinou u železniční trati Božice - Hodonice. Většina příspěvků z ledna, února a března 2013 se objevila v regionálních týdenících Znojemský týden, Znojemsko, 5+2 Znojemsko a Znojemský deník Rovnost a byly to vesměs fotoreportáže z božických společenských akcí - z Tříkrálové sbírky, z božického fašanku a dětského karnevalu. Hojně se k nim diskutovalo i na tomto webu, bohužel pořadatele karnevalu hodně mrzelo, že řada diskutujících měla k průběhu akce připomínky, jak by to mohlo být jinak. Věřím, že s odstupem času už je prvotní smutek a zklamání opustily a že je to neodradí od pořádání podobné akce příště. Hodně informací v regionálních médiích bylo ze života obyvatel božického domova důchodců. Se všemi jste se mohli "potkat" i na tomto webu a doplnili jste si tak informace o tom, co všechno se v Božicích děje. Naopak bez povšimnutí médií probíhá změna v jednom z božických obchodů a taky uzavření Hospody pod kostelem v Českých Křídlovicích.
Pozorným divákům ČT neunikl jeden z dílů Pošty pro tebe, kde se našla naše občanka Regina se svojí nejstarší sestrou. Jak dopadne jejich společný pokus najít sestru nejmladší, uvidíme na ČT 1 ve středu 22. května 2013.
Jako raritu přidávám odkaz na YouTube - http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zCf5hABpCUY. Komentář k tomuto videu je následující: "Další zajímavý úlovek a zde máme něco úplně jiného než 810, dost zajímavou kombinaci motoráků. Tohle VÚDéčko má zvonek rytmický, středního tónu. Kromě toho má neonově zvýrazněné kříže. Opět perfektní video." Že tomu nerozumíte, z toho si nic nedělejte, já taky ne, ale to neznamená, že to není zajímavé. Třeba nám to tady někdo vysvětlí. Jenom jsem si našel, že VÚD se týká železničních přejezdů.

                                                           Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat