úterý 12. března 2013

Božičtí fotbalisté dostanou "Jihomoravskou branku"

Potěšitelná zpráva se objevila v dnešním Znojemsku a nedávno v Jihomoravských listech. Stručně se dá říct, že v tomto kole podpory z projektu Jihomoravská branka se štěstí usmálo taky na TJ Sokol Božice.
Radní JmK Jiří Klement k tomu v Listech jižní Moravy uvádí: "Rada Jihomoravského kraje na svém jednání doporučila Zastupitelstvu Jihomoravského kraje schválit smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2013 ve výši 1 645 000,- Kč Jihomoravskému krajskému fotbalovému svazu (JmKFS) na podporu projektu Jihomoravská branka.

„Tento projekt vychází z memoranda, které jsem před třemi lety uzavřel za Asociaci krajů jako její předseda s Českomoravským fotbalovým svazem. Projekt na pořízení bezpečnějších mobilních fotbalových branek pokračuje v řadě krajů. U nás na jižní Moravě jsme už podpořili bezpečnější mládežnický fotbal částkou 6,6 milionu korun a příští rok už budou zajištěny bezpečnější sportoviště pro děti a mládež sportující ve fotbalových klubech na celé jižní Moravě," zdůraznil hejtman Michal Hašek.
Pořizované branky byly vybrány na základě testu bezpečnosti mobilních fotbalových branek z ocelových, duralových a kompozitních materiálů. Cena jedné branky je 19 000,- Kč bez DPH. Branky jsou vybaveny i sítěmi a dopravu na místo určení zajišťuje dodavatel. Branky jsou zajišťovány prostřednictvím Jihomoravského krajského fotbalového svazu pro fotbalové kluby, jejichž hráči v kategorii dětí ve věku 10 – 12 let hrají I. třídu mladších žáků JmKFS Brno ve skupinách A, B a C. Jde o kluby a oddíly vybrané dle návrhů Okresních fotbalových svazů. Letos se jedná celkem o 36 klubů.
Následuje seznam klubů, kterým bude bezpečná branka v roce 2013 zakoupena a mezi pěti oddíly ze Znojemska čteme k naší radosti i TJ Sokol Božice. Společně s námi se budou radovat v Hrádku, Jevišovicích, Štítarech a Prosiměřicích.

Žádné komentáře:

Okomentovat