neděle 24. března 2013

Fotbal: Poslední příprava s Hevlínem dobře a vítězně

V posledním přípravném zápase před zahájením jarního kola soutěže jsme po slušné hře a zlepšeném výkonu ve 2. půli zvítězili v Hevlíně  4:3, když v poločase jsme prohrávali 2:1. Výborný byl Jara v brance a viditelnou posilou na postu stopera se ukázal náš staronový hráč Tomáš Polický.
Úvodem bych předeslal, že jsme letos poprvé byli s výkonem našich spokojeni.  Ne že by všechno bylo dokonalé a bez chyb, ale jak říkával legendární televizní komentátor Karel Mikyska "celkový umělecký dojem" byl velmi dobrý. Kdo na tom měl zásluhu? Je obtížné někoho vypíchnout, aby to jiný nevzal nějak špatně, ale fakt je, že jistý Jara Lukáč v brance, výborný Tomáš Polický na stoperu, David Švejdík (od 2.půle) jako předstoper a Honza s Pichym (od 2.půle) a předtím s Michalem, to byla osa týmu, která tvořila základ našeho úspěchu. Osobně si cením i maximálního nasazení Jirky Kubíčka, pohotového Pacíka, dneska klidnějšího Zdeňka, dobrého Martina Z., jezdícího Slávy (škoda, že víc nenahrává v gólových příležitostech) i Romana Š. Své si uhrál i Marian, ale nějak mu chyběla "šťáva"...
Než jsme do Hevlína přijeli, už to bylo 1:1. Do vedení nás dostal v 5´ Sláva, který zúžitkoval akci, u jejíhož zrodu stál Honza, dal to Michalovi, ten naservíroval před branku a Sláva nezaváhal a poslal nás do vedení 0:1. Z protiútoku bohužel srovnal náš bývalý hráč Lopík na 1:1. Pak už jsem byl za naší lavičkou přítomen a musím potvrdit tu všeobecnou spokojenost s naším výkonem. Byli jsme pohybliví, a i když byli domácí hodně motivovaní (Lopík až přemotivovaný!), tak jsme jejich tlaku úspěšně odolávali. Tomáš Polický byl hrází, přes kterou se domácí nedostali a občas některý z nich pocítil, jak vypadá "setkání" s Tomášem...Honza s Michalem posílali naše tykadla Slávu i Martina do útoků, zvláště Sláva měl těch útočných míčů na kopačkách dost, ale nic se z toho neurodilo. Líbil se Michal, byl dobrý jak  útočné, tak v obranné fázi a bojoval. V 36´vychytal Jara gólovku Lopíka, bohužel v 38´na Lopíkovu střelu do pravého růžku přes prales hráčů neviděl a nedosáhl na ni. Domácí se poprvé v zápase ujali vedení 2:1. Hevlín byl v těchto chvílích lepší a Jara hned v následující minutě znovu bravurně zachraňoval a jasnou gólovku vyrazil na roh! Stejně tak v 42´ kryl nebezpečnou střelu z vápna a v 45´ vyběhl a vykopl další nebezpečnou střelu. Byl dnes naší velkou oporou, což ocenili všichni.
Do druhé půlky už jsme šli posíleni o Davida Švejdíka a Pacíka. David šel na předstopera, což posunulo Pichyho do zálohy k Honzovi a oběma to velmi prospělo. Honza byl najednou motorem všech našich akcí a dvojice Polický - Švejdík neměla chybu! V 50´ hevlínský gólman vyrazil střelu (nevím koho z našich) a pohotový Pacík umístil míč s přehledem do sítě a vyrovnal na 2:2. každou chvilku byl do zteče posílán Sláva, ale neurodilo se. navíc po dlouhém centru až k brance volil nepovedenou střelu z ostrého úhlu místo přihrávky a vysloužil si naše reptání: "To je lakota!" Domácí zadáky potrápil bojovný Pacík a v 63´ zakončil náš postupný útok po ose Honza - David - Pichy (měl už zakončovat) pohotový Martin Zedníček a poslal nás znovu do vedení 2:3. Snažili se i domácí, Jara však měl svůj den. Brejk neproměnil v 73´ Sláva, pohledná byla akce trojice Pacík - Honza - Pichy. Faul ve vápně potrestal rozhodčí v 83´ penaltou, ale Lopík poslal střelu na levou tyč (myslím, že ji tam tečnul pozorný Jara v brance). nečekanou branku dal v 85´ David. Honza kopal zleva roh nakrátko, David poslal levačkou dlouhý vysoký točený centr na branku a míč skončil překvapivě před pravou tyčí v síti! Zvýšili jsme tak na na 2:4 a byli spokojeni. Faul na pronikajícího Lopíka v 87´ znamenal přímý kop  z asi 25 metrů. Špatně stojící zeď, kdy hevlínský střelec zeď zprava prostřelil (prý "dětská chyba") uzavřela skore zápasu na 3:4.
Odjížděli jsme promrzlí, ošlehaní větrem, ale letos poprvé spokojení s výkonem našich.
Naše sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Tomáš Polický, Jirka Kubíček - Jiří Pichanič (od 46´ David Švejdík) - Marian Vávra (od 55´ Martin Zedníček), Honza Kudlička, Roman Šob (J. Pichanič), Michal Topolčan (od 46´ Roman Šob) - Sláva Urban, Martin Zedníček (od 46´ Tomáš Kudlička).
         Ladislav Nevrkla

V neděli 31.3.2013 odjíždíme k prvnímu mistrovskému zápasu jara do Oblekovic. Zápas s IE Znojmo B začíná v 10:15 h, odjezd je od hřiště v 9:15 h, fanoušky beru v 9:30 h od hřiště.

Žádné komentáře:

Okomentovat