úterý 19. března 2013

Podpoříme Hodinu Země?

V roce 2011 se obec Božice připojila k celosvětové akci. Ta akce se jmenuje Hodina Země a letos proběhne v sobotu 23.3.2013 mezi 20:30 - 21:30 hodinou. Připojit se může každý z nás, účinnější je, když se připojí obce, města nebo viditelná místa, třeba nasvícené památky. Ve vymezeném čase se prostě zhasne.
Může to být třeba posezení při svíčkách. Třeba. Nebo se na hodinu vypne veřejné osvětlení. Může to být všude tam, kde se sejde parta lidí i doma. Je to na každém z nás.
                                                                                        Ladislav Nevrkla

Bližší informace viz http://www.veronica.cz/hodinazeme/akce/

Hodina Země 2013

Celosvětový happening na podporu ochrany životního prostředí. Spojujeme všechny, kteří jsou připraveni začít měnit svůj svět a inspirovat k pozitivní změně ostatní.
Proběhne 23.3. 2013 od 20:30 do 21:30.

            Lad

5 komentářů:

  1. Hodina je pěkná, ale lepší by bylo, kdyby se zase začalo zhasínat na noc. Potmě se lépe spí nejen lidem (pouze za úplné tmy se vytváří hormon melatonin, který je potřebný mimo jiné jako ochrana proti onemocnění rakovinou a dalším chorobám - viz např. http://www.osel.cz/index.php?clanek=970, materiálů zabývajících se přímo světelným znečištěním je více, např. zde: http://www1.asu.cas.cz/cesky/svetlo_a_tma.pdf), ale i přírodě, lépe se pozorují hvězdy a v neposlední řadě se obecní pokladně ušetří mnoho peněz, které by mohly pomoci jinde.
    M.F.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, je to skvělý nápad zhasínat a tím dát naši mládeži možnost aby naši obec ještě vice zkrášlily po tmě.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem zvědav, jak letos Božice přispějí k Hodině Země? Možná je i policie v pohotovosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Naší mládeži je úplně jedno zda zkrášlí obec po tmě nebo za světla však sem si za ty roky nevšim že by někdo byl za své prohřešky potrestán a co se týče policie pochybuju že by byla v pohotovosti.S penězi které dostává na provoz,těžko.

    OdpovědětVymazat
  5. To potrestání není zase tak jednoduché. Sice většinou bývá jméno "pachatele" veřejným tajemstvím , ale pokud není při činu nachytán tak se to jen těžko dokazuje....

    OdpovědětVymazat