středa 11. září 2013

Co nového v Božicích - bylo, jest a bude

Pokud máte podobný pocit jako já, že se tady nic mimořádného neděje, asi máte tentokrát pravdu. Tři dny jsem tady nebyl, tak za to ruku do ohně nedám, ale do bláta, které v naší ulici Na Rafandě opět dneska v plné nahotě krášlí zánovní asfaltku, ano.
A tak nezbývá, než vás pozvat ve čtvrtek 12.9.2013 od 18 hodin do kulturáku, kde se koná další zasedání obecního zastupitelstva. Možná se tam srozumitelně dozvíte, jaký problém se řeší v médiích kvůli 10 miliónům Kč potřebným na zaplacení poslední splátky kanalizace v Božicích. Naposledy se včera dotazovali redaktoři Rovnosti našeho pana starosty Karla Haly. Zmínění novináři i ti další by se však měli ptát hlavně sociálně demokratického starosty Znojma (a taky kandidáta ČSSD v předčasných volbách) Vlastimila Gabrhela, který je předsedou svazku Vodovody a kanalizace Znojemska. Tento svazek je totiž investorem kanalizace v Božicích. Působí podivně a alibisticky, když se předseda svazku víc raduje z toho, že Znojmo od losovačky odstoupilo (bylo v tom samozřejmě něco úplně jiného), místo, aby se razantně postavil za významného člena svazku obec Božice, které se teď dostaly ne vlastní vinou do nepříjemné situace.
V televizi jsem zahlédl reportáž z nějakého krkonošského města, kde se mezi návštěvníky producíroval pravý nefalšovaný Krakonoš. Copak v Krkonoších, tam je tento pán hor doma, ale co třeba potkat se s ním v Božicích! A představte si, že před necelými 14 dny se vám to mohlo podařit. Ale nezoufejte, já ho taky nepotkal, ani neviděl. Možná někdy příště.
Bio-zemědělec Jan Zatloukal z Božic sděluje v pondělním Znojemském týdnu své nepříliš dobré zkušeností s produkcí biopotravin, konkrétně ostropeřce mariánského. Docela Honzovi rozumím. Když jsem přišel do současného zaměstnání, taky jsem tam zdědil malou biofarmu s produkcí meduňky lékařské zpracovávané na biočaj v čejkovickém Sonnentoru. Museli jsme však tuto formu produkce následující rok zrušit, jelikož v té době již bylo políčko s meduňkou tak prorostlé pýrem, že bychom spíš sklidili kulový ...., než kvalitní bylinné lístky. A to jsme to pěstovali pouze jako doplňkovou činnost.
Pro božická i jiná mrňata a jejich mámy začíná příští týden opět plavání s Hastmánkem. Těší se na vás instruktorka Ivana Nevrklová a božický bazén Relax..

         Ladislav Nevrkla



Žádné komentáře:

Okomentovat