neděle 15. září 2013

Po bojovném výkonu máme s Hostěradicemi bod (akt.)

III. tř. sk. B: Božice - Hostěradice 1:1 (1:1). Naši vedoucí branku dal hlavou po rohovém kopu už v 1´ Evžen Egner, za hosty vyrovnal po velkém tlaku Hostěradic Marek Fiala. Na obou stranách byly v průběhu zápasu ještě další gólové šance - dlužno podotknout, že tyč a břevno dali hosté - ale do branky se nedostalo už nic.
My jsme zápas zvládli i takticky a i když se ne všem našim hráčům dařilo, nahradili to bojovností a maximálním nasazením. I hosté uznali, že jsme jsme si za bojovnost bod zasloužili, my zase uznáváme, že byli fotbalově lepší, měli hodně výborných příležitostí, ale naše zadní řady se tentokrát vyznamenaly. Mně osobně se nejvíc líbil Roman Šob, ale beru náš výkon jako kolektivní dílo celého týmu.
Zápas řídil Jiří Peřinka st. Obě strany měly pocit, že jim nepřál, takže se dá říct, že zápas výrazně neovlivnil.

Ani nevím, kdo kopal roh (opisoval jsem si sestavy) a Evžen tento centr umístil v 1´ zápasu do hostěradické svatyně. To byl začátek! A hlavně - šli jsme do vedení 1:0.
Dobře Broňa! Pěkně Broňa!, tak to znělo z ochozů a dosvědčuje to skutečnost, že jsme byli pod tlakem. Ve 12´ po kiksu Petra zachraňoval Roman odkopem na čáře ( a nebylo to bohužel naposledy!). Hostěradický tlak byl nakonec korunován úspěchem a hosté ve 13´ vyrovnali Fialou na 1:1. V té chvíli jsme samozřejmě netušili, že je to pro dnešek gól poslední.
Hosté měli stále mírnou převahu, hrálo se převážně na naší půlce, ale i my jsme vyráželi k nebezpečným brejkům. lehoučký pozdrav hlavou poslal v 17´ Evžen a v 19´ kopal Vlasta přímý kop. Nebezpečnější byly pokusy hostů - ve 24´ zazvonila falšovaná střela z VPK o naši tyč! V 27´ vybojoval Michal roh a po jeho rozehrání týž hráč vypáli krásnou bombu, kterou gólman reflexivně vytáhl na roh!!! Škoda. Stejně tak vystrašila hosty  Evženova hlavička v 31´. Gólman ji vytáhl na roh. Jinak jsme zase zachraňovali, co se dalo (v 26´ a v 28´, zachraňoval Vlasta). Vyloženou gólovku zachraňoval v 45´ odkopem Roman.
Lehce zraněného Michala nahradil do 2. poločasu Sláva a tak jsme věřili, že při dobré konstelaci by tam ještě něco mohlo spadnout. A málem jsme se v 85´ dočkali. Sláva však místo placírky volil pokus o střelu - a nebylo z toho nic! Opět škoda, hosté by odjížděli s hodně svěšenými hlavami! Takhle se radovali i ze zisku bodu. Moc dobře si byli vědomi toho, že v závěru zápasu utekli hrobníkovi z lopaty!
Asi nejdramatičtější - přímo infarktovou - situaci jsme sledovali před naší brankou ve 47´. Hostující hráč č. 14 tak motal s naší obranou a nakonec i sám se sebou, že si za předvedený výkon vysloužil potlesk! Od hojného počtu hostěradických fanoušků za akci a od nás, že jsme se mu ubránili. V 52´ nám hráč č. 2 poslal hlavičku na horní břevno! Uff! A v 56´ vykopával pro změnu Zdeněk míč z naší brankové čáry. Do hry šel v 63´ Ramon místo Petra, v 65´ přišel záchranný odkop Vlasty a ukázal se i náš gólman, když vyrazil bombu hráče č. 5. Hosté to do nás bušili a naše zadní řady měly plné ruce práce. Hráč hostí č. 11 promáchl v 70´ gólovku a Ramon zametl nebezpečnou střelu v 72´ na roh. Po propadu zachraňoval v 74´ na čáře opět výborný Roman, podobně jako v 77´. To už byl na hřiště Vašek místo Zedni.
K 83´ jsme si poznamenal : Útočíme! Až do konce zápasu (i s těmi 4´ nastavení) jsme už hráli vyrovnanou partii a měli jsme Slávovu gólovku v 85´! Hráli jsme nadoraz a místy ostře jako břitva, za což si Ramon vykoledoval ŽK. V závěru jsme takticky střídali, a tak přišli na hřiště ještě Martin Topolčan a Laďa Sedláček. Nervózní hosté už závěr i s nastavením nezvládli a byli nakonec rádi za bod. Zklamaní byli i hostěradičtí fandové, ale své hráče odměnili stejně potleskem.
Všem se nám zápas líbil, i když občas vyvěrali emoce až moc hlasitě na povrch. Uklidňovali jsme horké hlavy a tak jsme se rozcházeli doufám v přátelském duchu. Na jaře v Hostěradicích to ale bude setsakra těžké.
Naše sestava: Jan Szabó, Martin Zedníček, Broněk Horáček, Vlasta Žilík, Zdeněk Chrenovský, Roman Šob, Petr Procházka, Evžen Egner, Patrik Šotkovský, Michal Topolčan, Sláva Urban, Roman Šebela, Václav Poklemba, Martin Topolčan, Vladimír Sedláček. Vedoucí mužstva Roman Himal.

Příští neděli jedeme do Hrádku, tam už jsme několik let nebyli. Začíná se opět v 16 hodin.

         Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Jen tak dál démoni,hlavně zůstat pohromadě, makat a výsledky se dostaví:) JN

    OdpovědětVymazat
  2. Přípravka 1.kolo
    Jezeřany B 0:7 Mackovice/Božice
    Jezeřany A 5:7 Mackovice/Božice

    Mladší žáci 2.kolo
    Božice/Mackovice 0:10 Višňové

    OdpovědětVymazat