středa 18. září 2013

Fotohádanka: Zajímavá historie jedné budovy

Poznat tuto budovu stojící dosud v naší obci by pro starší a střední generaci neměl být problém. U mladších ročníků a nových obyvatel Božic si už tak jistý nejsem. Přesto má tato budova svou historii a i když možná nebyla v minulosti tak honosná, určitě pamatuje lepší časy než ty dnešní.
Budu proto rád, když k fotografii něco připíšete. Třeba odhad, z které doby může pocházet tato fotografie, nebo třeba i to, čemu všemu tato budova v minulosti, hlavně v 50. letech, sloužila. Budu se těšit na vaše odpovědi.

             Ladislav Nevrkla

7 komentářů:

  1. jsem ročník 1988 ale je to stará hospoda křidlovicích vedle kostela

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, je to hospoda v Křídlovicích. Dříve hostinec "U Dufků", poté hospoda bez jména, ale se sálem, kde se pořádaly, různé akce, např. sportovní akademie, schůze JZD a hrávalo se tam hlavně divadlo. Tato fotka by mohla být tak z šedesátých let minulého století. Vlevo vedle domu, průjezdem, se jezdilo do dvora, kde tehdejší družstvo chovalo prasata a využívalo tamější stodoly. (me)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujalo, že na plakátu ke 100. divadelnímu představení je uvedeno - kulturní dům v Českých Křídlovicích. Ptal jsem se křídlovických pamětníků a že by se tomuto sálku říkalo kulturní dům si nevzpomínali. Spíš věřím předchozímu příspěvku, že to byla budova beze jména, ale sloužila různým kulturním a společenským akcím. K divadlům se zase vrátím o víkendu. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to hospoda U Dufků hned vedle kostela.

    OdpovědětVymazat
  5. Jasně, že je to bývalá hospoda u Dufků. Na tu pamětníci nikdy nemohou zapomenout. (me)

    OdpovědětVymazat
  6. Bývalá hospoda u Dufků, pak Divadelní sál JZD Č. Křídlovice (tak je to zapsáno v materiálech MNV), pak pohostinství Jednoty (hospodská Kateřina Kaňovská a Milan ....?), po roce 1989 postupný úpadek, i když se hostinec modernizoval (majitel M. Vachalík z V. Karlova) - až po dnešní ZAVŘENO! Co dodat? (lan)

    OdpovědětVymazat