neděle 1. září 2013

Fotbal: Dvakrát jsme dotáhli, potřetí už ne!

Podruhé doma a bohužel tentokrát bez bodu! Ve 2. poločase nám chyběla hlavně zkušenost, zvláště po odstoupení kapitána Jiřího Škrabala. A nedařily se nám standardky. Všechny létaly za bránu!!! To se musí výrazně zlepšit. Mohlo to být všechno jinak.
Božice - Vedrovice 2:3 (2:2). Branky: Vlastimil Žilík, Evžen Egner (obě pěkné) - Jan Palutka, Zdeněk Geyer, Jakub Holý. Hlavní sudí Robert Gáfrik.
Naše sestava byla opět vynuceně pozměněná. Dovolené odvelely Paťu a gólmana Jaru, práce Jaru Jandáska a touha hrát za Hrušovany Davida Švejdíka. Zdravotní stav nepustil do kopaček trenéra Michala, a tak jsme nastoupili takto: Matěj Zifčák - Vladimír Sedláček, Jiří Himal, Zdeněk Chrenovský - Jiří Škrabal - Vlastimil Žilík, Roman Šebela, Petr Procházka, Martin Zedníček - Sláva Urban, Evžen Egner. Na lavičce: Martin Topolčan, Bronislav Horáček, Roman Šob, Adam Egner a Lukáš Svoboda. Trenér Michal Topolčan.

Výsledek i předvedený výkon jsou jako celek trošku rozpačité. "Hlavně to nepiš moc podrobně!" dostal jsem radu od jednoho z diváků. Asi má tentokrát pravdu, protože psát o ne zcela povedeném zápase, kde je plno objektivních důvodů, proč to nevyšlo, je dosti obtížné. jeden příklad za všechny: V 1. poločase se nám hodně líbil Martin Zedníček. Taky vlastně po jeho centrech z pravé strany padly obě naše branky. Jenže ve 2. půli se Martin zcela vytratil. Nevím, z jakého důvodu jsme vlastně přestali přes pravou stranu hrát? Naše současná nejvyšší akvizice Evžen Egner nemůže utáhnout celých 90´. A když k tomu přišlo vynucené střídání kapitána  Čopka (a to se obáváme, že to bude na víc než jedno utkání), tak ani vyhlídky do příště nejsou nejradostnější. Ve své kůži nebyl od začátku krajní bek Laďa, a tak byl poměrně brzy střídán. A - jak mi říkali fotbaloví znalci - vůbec nám nefungoval střed zálohy! Na mě třeba docela dobře působil Peťa P., ale jiní říkali, co ztratil míčů?! Tak asi tak to v našem týmu vypadalo, a proto jsme asi dneska na body neměli. Přesto jsme zaznamenali jedno velké pozitivum - výkon střídajícího levého beka Broni Horáčka! Všichni pro něho měli jen slova chvály: Já taky.
Hosté začali nátlakovou hrou, my jsme se ve dvojici Evžen- Sláva pokoušeli o brejky. V jsme opakovaně ztratili míč v šestnáctce chybnou rozehrávkou a pohotový hráč hostí Palutka pálil přesně do levého rohu naší branky, čímž se hosté ujali vedení 0:1.
Naši rychlou akci taženou po pravé straně Martinem Zedníčkem zakončil ve 14´ perfektně Vlasta Žilík. Po krátké kličce následoval nápřah, střela - a bylo vyrovnáno 1:1.
Po dobré akci Martina jsme měli roh a do náruče zakončoval Sláva. Běžela 19´ a hosté šli znovu do vedení pohotovou přesnou střelou Geyera - stav 1:2!
Hra v polovině 1. poločasu ztratila na tempu i přesnosti, viděli jsme řadu nedorozumění, zvláště v naší obraně. Faul na Dufu si zasluhoval asi kartu, ale hostující hráč se tak kál, prosil a omlouval se, že ji nakonec nedostal. I my jsme ocenil smysl pro fair play. Naše občasné střelecké pokusy - střely i hlavičky - nenacházely tentokrát svůj cíl. A to ani ze standardek. Dvakrát se opět úspěšné protáhl Martin po pravé straně a v 31´ dal z jeho centru Evžen hlavou vyrovnávací branku na 2:2, když hostující gólman Martinův centr podběhl.
Krátce na to nahradil vyčerpaného Laďu Sedláčka Broňa Horáček a byl jeden z výborných tahu našeho trenéra. Opět jsme chybovali ve středu obrany, ale Mates byl pozorný a nohama gólovku vyrazil! Poločas se nastavoval, protože se několik minut nehrálo kvůli zranění hostujícího hráče. Ten byl stejně nakonec vystřídán.
Náš první útok ve 2. poločasu končí střelou Petra P. v náruči gólmana., hosté nám útok vrátili - ve 47´ zazvonila tyč Matějovy branky! Brzy poté zachraňoval Zdeňa na roh. Poté jsme byli 2x v šanci my, dobře zasáhl Dufa a hezkou akcí byl pas Vlasty na Slávu v  53´, po níž jsme kopali roh. Po pěkné kombinaci byl v 55´ v gólovce Evžen, ale nedal. Napálil to přímo do gólmana. Škoda! Kdyby to dal k tyči ... Dvě žluté karty si vykoledovali pro své dva hráče hosté - jednu za faul, druhou za řeči. Povzbuzovali jsme naše hráče: dobře Broňa, dobře Peťa, potlesk, dobře Žildo, modrá hrajem! Zdeňka nahradil v 66´ Martin Topolčan, ale za dvě minuty musel po špatném pohybu ze hřiště kapitán Jirka Škrabal. Nahradil ho Roman Šob. Vlna slovních emocí se zdvihla v 69´, když nám sudí neuznal po Slávově akci roh. V 73´ chytil mates nebezpečnou jedůvku, ale v 75´ potřetí kapituloval. Hosté kopali roh, my jsme míč srazili zády ven, ale jen do vápna na kopačku Holého a ten se trefil přesně do pravého růžku - prohráváme 2:3, a jak se ukázalo, byl to stav konečný!
Naše chyby vzadu zůstaly naštěstí nepotrestány a zranění Dufy si vyžádalo několikaminutové ošetřování, nastavovaly se proto 4´. A potřetí jsme kopli standardku za branku!!! Končili jsme potlučení, zranění a zklamaní. Minimálně bod jsme měli uhrát.
V sobotu 7.9.2013 jedeme do Polanky, hraje se už ve 14:30 h.
                Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Proč nehral Honza Szabo,na jejich obranu by platil....

    OdpovědětVymazat
  2. Honza, Paťa a gólman Jara byli na dovolených, Jara J. se vracel ze zahraničí! To jsou ty radosti pozdního léta, které se nedají ovlivnit. (lan)

    OdpovědětVymazat