sobota 21. září 2013

Zpátky do pravěku! S praženou Blaženou

Do třetice všeho dobrého. Potřetí a určitě v letošním roce nikoliv naposledy se sešly maminy se svými ratolestmi i trošku odrostlejší děti bez doprovodu na zábavné akci výborně připravené paní Luckou Robíškovou. Tentokrát pod názvem Zpátky do pravěku.
Lucka si s přípravou skutečně vyhrála, pomohl i manžel David a samozřejmě i spolupořádající a účastnící se mámy. Sobotní odpoledne bylo sice větrné, ale nepršelo a tak se krátce po zahájení vyrazilo na okraj našeho lesíka. Tam číhalo nebezpečí: šavlozubý tygr, nebezpečný prahad, opravdický mamut i nějaký ten pravěký lovec. Naši mladí sběrači a lovci se museli bránit jen tím, co jim nabídla "matka příroda". Jako tenkrát, když Kopčem s Mamutíkem bojovali doopravdy o holý život. Tady byli všichni stateční a úspěšní. Na udivený dotaz po návratu: "Vás to nesežralo?", se ozvala odpověď" "Mě jenom tak něco nestráví!"
To už na stanovišti čekal druhý úkol: hod dřevěným kyjem do dálky. Lítalo to všem, snad jenom malinká Sárinka se kyje nechtěla pustit! Měřilo se na centimetr přesně: "7,29!" hlásila asistentka startérky. A své umění ukázala mládeži i paní Lenka.
Posledním úkolem byla cesta za pokladem. Šlo se po stopách ptáků a zvířat a pod borovicí nakonec čekala kořist. Na jejím rozdělení se podíleli všichni, ale museli si svůj podíl vysloužit poznáním stop. Všichni pak obdrželi od hlavní organizátorky "praženy Blaženy" - Lucky Robíškové originální diplom a kdo chtěl zůstal u pravěkého ohně a něco dobrého na zub si tam opekl. Vůně přilákala i několik tátů a tak se končilo stylově a se soumrakem.
A my děkujeme praženě Blaženě, jak za všechny vyjádřila dík za příjemné odpoledne paní Lenka. Karolínka, Natálka, Ilonka, Dominik, Sašenka, Ivetka, Peťa a další děti mají dneska o krásné sny určitě postaráno.

                   Ladislav Nevrkla

Všechny fotky, které jsem pořídil, bude mít k dispozici v plné velikosti Lucka Robíšková.














Žádné komentáře:

Okomentovat