úterý 11. listopadu 2014

Svatomartinská husa v Božicích? Ano. Svatomartinské víno v Božicích? Asi ne!

Božická obecní kuchyně dnes své strávníky hodně potěšila. K obědu totiž byla pravá nefalšovaná svatomartinská husa s dvojím knedlíkem a se zelím. Mňam!!! Zato pro Svatomartinské víno jsem si dnes odpoledne musel zajet do Brna na náměstí Svobody na Svatomartinský košt.
V televizních zprávách teď poslouchám, že svatomartinská tradice už má u nás 10 let a stala se jednoznačně úspěšnou marketinkovou značkou, která naprosto zastínila slavnější francouzské "božolé" i označení mladá vína. Myslím, že i v Božicích tak nastal ten správný čas...
Na Svoboďáku vládla příjemná atmosféra, našponované ceny výborného jídla, výborná muzika v podání kapely Neřež (znáte určitě jejich závěrečnou písničku ze seriálu Vinaři - viz https://www.youtube.com/watch?v=G66UTvx2DQs) a jednu pistolku svatomartinského jsem si koupil domů. Byla to suchá "milerka" z Hodonínska, i když jsem si původně chtěl koupit "cvajgl" z Vinařství Rauš Mikulov. Už kvůli tomu známě znějícímu jménu :-)! Ceny sedmiček se pohybovaly od stovky do sto dvaceti. No, nekupte to!!!
                                       (lan)



2 komentáře:

  1. Také jsem se včera ptal vinařů v Božicích, jestli mají připraveno. Dnes ráno jsem potřeboval 2 láhve dát jako prezent, ale měl jsem smůlu. Nakonec jsem až navečer pochodil v Lechovicích na zámečku u manželů Šustrových, kteří tam nově otevřeli vinotéku a Svatomartinské měli hned od několika vinařů z regionu. A hlavně, bylo to blíž jako do Brna!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten lechovický zámeček mě začíná zajímat: Dobrá tipa!

    OdpovědětVymazat