úterý 27. prosince 2016

Co se děje u sousedů aneb Pravice trumfly Božice (dopl.)

Noviny Niva, které třikrát za rok mapují společenský život v obcích Dobrovolného svazku obcí Niva, přinášejí vždy nějakou zajímavou informaci ze života našich sousedů a přátel.


Tu se dozvíme, že ve Velkém Karlově mají připraveno 15 parcel k výstavbě rodinných domků, tu zjistíme, že bývalí občané Božic, dnes Borotic Anna a Vlastimil Šenkeříkovi se dožili nedávno pěkných, i když ne kulatých, životních jubileí a onde zjistíme, že se prohlubuje spolupráce základních škol Břežany a Želetice.
Zaujme podpora stolnímu tenisu v Mackovicích (zázemí a vybavení mají, aktuálně hledají trenéra) i ve Velkém Karlově (projekt Stolní tenis), a taky zdražení vodného a stočného v Mackovicích na 30 Kč/m3 (vodné činí 15 Kč a stočné taky 15 Kč). Hodně obcí se podrobně rozepisuje o krásném průběhu adventního rozsvěcování vánočního stromu. Píšou o tom Borotice, Břežany, Pravice, Velký Karlov, zmínku mají Čejkovice a Mackovice. Najdeme i řadu dalších zajímavostí, třeba o návštěvě zástupců MŠ Břežany v MŠ Laa a.d.Th.
Zajímavá je taky zpráva z Borotic. Tamější zastupitelstvo schválilo odkoupení objektu bývalého statku. Projížděl jsem kolem dnes a stodola směrem k bytovkám je už teď na spadnutí. Taky budova v sousedství mateřské školy je prý určená k demolici. Asi mají s hektarovým pozemkem borotičtí své záměry. Nejvhodnější by bylo to z velké části shrnout a postavit bytovky. Borotice mají výbornou polohu, která časem ještě szoupne. Až bude hotový obchvat Lechovic budou mít blízko kvalitní spojení nejen na Znojmo, ale i na brno. Ještě o pár kilometrů kratší než my ....
Mně však tentokrát nejvíc zaujala zpráva z Pravic. Pan starosta Jaroslav Vitouch zde publikoval Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Pravice ze dne 29.9.2016 a pod číslem č.22/2016 je zde uvedeno:
ZO schvaluje statut Čestného občanství obce Pravice a Čestné občanství paní Sváčkové Marii.

A jelikož paní Sváčkovou znám z dřívější spolupráce pro Noviny Niva, tak jsem přesvědčen, že je titul v těch správných rukách. Ocenění, které vchází do historie obce, si plně zaslouží. A zastupitelstvo obce Pravice s panem starostou Vitouchem v čele si pochvalu zasluhuje též, že pamatuje i na takovéto věci.
                          (lan)

2 komentáře:

  1. Doplnil jsem zajímavou informaci z Borotic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně by stačilo, kdyby se zastupitelé obcí včetně starostů a místostarostů začali skutečně starat o život a blahobyt v daných obcích. Pomáhat a starat se o jim svěřenou obec a rozhodně se nestarat pouze o svou vlastní kapsu. Pak by byla pochvala zasloužená.

      Vymazat