úterý 27. prosince 2016

Dejte lidem zbraně, volají čeští politici. V Božicích jsme proti

Evropská unie chce přísnější kontrolu držení zbraní. Shodla se na tom celá unijní osmadvacítka, i když Češi považují toto opatření za velmi špatné a jednohlasně je odmítají. Každý český občan by podle nich měl mít právo bránit se sám.


Svůj dříve kritický názor na to, aby občané nevlastnili střelné zbraně, změnil v posledních měsících i prezident Miloš Zeman. „Podle pana prezidenta by se měli občané ozbrojovat právě v souvislosti s teroristickými hrozbami,“ řekl k tomu pro Echo24.cz jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Já jsem naopak byl asi před 14 dny byl svědkem toho, kdy se jeden božický občan rozčiloval nad tím, jak je možné, že představitelé obce Božice dali souhlas k držení malorážky muži, kterého on označil velmi nelichotivým slovem "magor".
Odhlédneme-li od faktu, že po roce 1989 obec žádný souhlas nebo nesouhlas k držení zbraní nedává, tak je to přesně ukázka rizika držení střelných zbraní občany. Kdo myslíte, že se první pohrne k vojenskému transportu, až bude armáda a vnitro rozdávat občanům pistolky a stenguny k obraně proti teroristům? Bude to vy, nebo vy? Určitě ne, ale budou to jedinci, které zbraně lákaly odjakživa a bratr Žižka je na vozové hradbě šikoval do boje proti cizákům už v dětských snech. Hrr na ně ....

            (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat