pátek 30. prosince 2016

Silvestrovský fotbálek 2016 se vydařil (dopl.31.12.)

Tradičně den před Silvestrem se hráči Božic, Křídlovic a hosté sešli na umělce za školou k tradičnímu litému souboji o čest a slávu. Ve slunečném odpoledni se sešlo docela dost hráčů i diváků.


Pro zahřátí byla připravená várnice se svařákem (dodal a daroval Sláva a připravili Tonic s Daliborem), já jsem přidal zájemcům z plácačky zámecké třešňovice a všechny ostatní hřálo mládí a dobrá nálada. Tu měla největší Maruška, která se krátce po zahájení dozvěděla, že se stala babičkou vnučky Adélky. Takže blahopřejeme! :-) . A už jsme malou Adélku i zapili, takže určitě poroste!
Hrálo se čtyři na čtyři plus gólmani a hráči se dlouho dostávali do tempa. V brance se víc potil Tonic a ve chvíli, kdy jsem ho chtěl pochválit, poprvé inkasoval. Tondo, tak promiň. Úspěšným střelcem první branky byl náš reprezentační středopolař Kája, který měl z branky upřímnou nefalšovanou radost. Nejotužilejším mužem na hřišti byl další božický reprezentant Roman, který i v mrazivém odpoledni vyběhl v otužileckém úboru. Hodně nažhavený na utkání byl Čudl, který však ve chvíli, kdy jeho mužstvo vedlo už o několik branek, několikrát schválně ledabyle propadl, soupeř dvakrát nebo třikrát poslal míč do sítě a otrávený Laba zahodil brankářské rukavice. Ale jenom na chvíli. Vystřídal ho Mistr a ani on se v brance nenudil. S ředitelem turnaje Džampem a s výkonným ředitelem Mistrem jsem domluvil tradiční focení, které se letos povedlo, protože jsem kluky chvilku dráždil tím, že jsem nechtěně nezapnul aparát a oni se se svým "sýýýr" natolik vyšťavili, že se potom naostro tvářili zcela přirozeně! Fotku dostane každý!
Když jsem odcházel, bylo to nějakých 7:5, snad pro ty, za které hrál vedoucí dorostu Laďa Sedláček. Na umělce nechyběl ani letos Mara Zifčák (byť už se touto dobou chystá na noční směnu), Mara Kročil, Pavel Vodák i Pavel Omelina, Martin Topolčan a rozsáhlá rodina Šperkova (Sláva, Mistr i Max a jejich kluci), a to Zdeněk ještě na chodníku houpal kočárek! Ve výborné formě se představil trenér žáků Pavel Michalovič a bojovností se blýskli, jak náš bývalý hráč Marián, tak Pumpido. V brance zářil Dalibor, který se střídal s Tonicem, a v poli se ještě do hry dostal Kuba Šafránek. Celému zápasu pak přihlížel shůry Vlastík, na něhož se nikdy nezapomene. A dres s jeho fotkou byl též po celý zápas přítomen.
Po vyčerpávajícím souboji se většina aktéru přesunula o kousek níž  do Hostince u Kudličků, kde toto přátelské předsilvestrovské setkání pokračuje i teď. Pečené koleno bylo vynikající a výborná nálada taky. Tak zase za rok, ať se máme na co těšit.
                 (lan)

P.S. Pokud na fotografiích vidíte sem tam šmouhu, stín nebo rozostření, tak vězte, že všechno fotím přes drátěný plot a sem tam je to poznat.















































Žádné komentáře:

Okomentovat