čtvrtek 29. června 2017

Auto na mackovské pomalu ale jistě chátrá

Podle platné legislativy je prý nelze odvézt ani odtáhnout. Ten, kdo by to učinil, byl by popotahován! Když někde v Brně blbě zaparkujete a někdo vás udá (jde to rychleji, než bys řekl švec!), už jsou na místě měšťáci a odtahovka a už cálujete!!! V Božicích takový dobrák stojí nedaleko kulturáku už více než rok, na mackovské křižovatce druhý měsíc.


Jezdím tudy často, tak vidím, jak se obrázek auta pomalu ale jistě mění. Mění k horšímu. Dopadne to tak, že ho nějaká "tajemná bytost" pomalu odstrojí, a pak třeba už bude možné takové nepojízdné a nebezpečné vozidlo odstranit.
Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje zareagovala promptně a před vozidlo postavila značku označující překážku silničního provozu. Víc asi udělat nemůže. Ani policie víc udělat nemůže. Snad jenom monitorovat technický stav vozidla.
Páni poslanci se zabývají důležitými zákony, takže děti nemlsají, kuřáci v hospodách nekouří, všichni prodejci vystavují účtenky v rámci EET a celý národ se těší, až se spustí účtenková loterie a každý z nás vyhraje svoje nové auto! Peněženky máme plné všelijakých karet, ale taroky nebo mariáš si s nimi (zatím) nezahrajeme. První zájemci se hlásí o to, aby mohli mít nějakou "peep show" v Hradním příkopu jako měl kancléř Mynář nebo poradce Nejedlý. Tvůrce "slušovického zázraku" nemocný senátor Čuba pošle peníze nadaci svého bývalého slušovického parťáka, dnes "krále hazardu" Iva Valenty. Prezident Zeman konečně zakotví. Na týden bude objímat stromy na své nejmilejší Vysočině. A dětem začaly prázdniny. A obchvat kolem Mikulova se podle Dana Ťoka (ANO 2011) začne do roku a půl budovat. Celá trasa dálnice Pohořelice - Mikulov musí prý být hotová do roku 2030!!! Toť skutečně závratná rychlost. A kvůli velkým opravám silnic ve Vídni, je prý nejlepší jezdit z Česka do Vídně přes Znojmo!!! To bude na kasárenské křižovatce havárek!!! Ale jinak: CísařKarel VI. a císařovna a "naše máma" česká královna Marie Terezie, by z toho ale měli radost. Vždyť to oni tuto strategickou spojnici Vídeň - Znojmo - Jihlava - Praha budovali.

Tak vesele a bez emocí vstupujeme do vrcholícího léta. V celém Česku prší, prší jen se leje, jenom na jižní Moravě NIC. Ale my přece dávno víme, že se na předpověď počasí díváme v rakouské televizi!

Kdo chce nějaké hezké koťátko, ví, kam se má obrátit, kdo chce dobrou zmrzlinu, jde kousek vedle a kdo se těší na fotbal, ví, že za měsíc si to na božickém hřišti rozdáme v rámci příprav na nový ročník okresního přeboru s rakouskými přáteli UFC Obritz. Až se vyrovnají platy u nás a v Rakousku, věřím, že budeme hrát jednu společnou fotbalovou soutěž. Těch českých fotbalistů, kteří už desítky let hrají v rakouských fotbalových soutěžích, neustále přibývá! Jižní Morava má se severní části Dolního Rakouska (oblast příznačně zvaná Weinviertel) mnoho společného: společnou historii, podobné přírodní podmínky a dopravní provázanost. Lidský faktor byl sice na půl století přetrhán, ale to už je pryč a zapomenuto a dnes se začínají více propojovat i ty lidské osudy. jedinou výraznou bariérou zůstává jazyk. My jsme tupí na němčinu a naši jižní sousedé na češtinu. A zatím nikdo nenašel recept, jak to napravit!

                                                     (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat