středa 28. června 2017

Kam za koupáním

Koupaliště Bantice
Časy, kdy jsme se koupali v přírodních "koupalištích" přímo v Božicích, jsou už asi nenávratně pryč a marné asi bude i volání po venkovním bazénu za fotbalovým hřištěm, jak o tom kdysi dávno snil první polistopadový starosta obce Ing. Zdeněk Čurda.


Přitom i z naší ankety je patrné, že občané by si takové koupaliště přáli. Jest otázkou pro zvolené zastupitele, jak tento všeobecný požadavek občanů posoudí a zda přeci jenom nevyslyší volání vody! :-) a nezkusí v tomto směru učinit nějaké kroky. Finance by se v obecní kasičce určitě našly. Při našem současném kvalitním hospodaření se podařilo zlikvidovat všechny dluhy a obec se může pustit do realizace věcí, které tak úplně nepatří do základní vybavenosti.

Zatím musíme vzít zavděk koupališti, která se nám široko daleko nabízejí. Neuvádím notorická známá ve Znojmě-Louce nebo v Mikulově. Vybral jsem jen ta, která nemusí být všem tak známá a přitom jsou z Božic jakž takž dostupná.

Jak se koupe třeba v nádrži v Čejkovicích, v rybníku v Břežanech, nebo v jiných podobných vodních zařízeních, nevím. A jak v naší Jevišovce, taky nevím. Pokud je v ní vůbec pořádně vody?

         (lan)

Koupaliště Trstěnice

Koupaliště Výrovice

Koupaliště Vrbovec

Koupaliště Želetice

Koupaliště Miroslav

Koupaliště Březí



Žádné komentáře:

Okomentovat