sobota 17. června 2017

Rozlučka se sezonou se povedla. Sedm kulí jako v Sarajevu! (akt.18.6.)

V naši exhibici se proměnil poslední zápas letošní sezony. Hosté z Hostěradic se položili po první inkasované brance ve 2´ a zápas pak měl jednostranný průběh. Díky tomu jsme si přeci jenom vylepšili celkové skore a se sezonou se budeme loučit někde ve středu tabulky se ziskem pěkných 36 bodů.
OP: Božice - Hostěradice 7:0 (4:0). Naše branky: 3x Honza Kudlička, 2x Jara Hrobár, jednou se trefil Dejv a poslední gól přidal hlavou Honza Szabó těsně před koncem.


Nejdřív trošku oficiálních statistik:
     







Hráli jsme v sobotu jako z partesu. Dirigent orchestru může být samozřejmě jen jeden, a to je u nás Jura. Včera mu však zdatně sekundoval Hajdy, který sehrál snad svůj nejlepší mistrovský zápas v našem dresu. Byl to on, kdo potáhl míč po levé straně a nabídl gólovku Jarovi Hrobárovi. Když mrknete na fotky, tak je to jasné:



A s chutí hráli i další naši borci. Nedávám sem všechny fotografie, ale můžu klidně uvést Žapa, Kamila, Dejva, Zdeňka, Karlíka, Romana, no a samozřejmě střelce naší druhé branky Honzu K. (Čudla):











No a tak jsme od 14´ vedli už 2:0. Na hřišti pohoda, v hledišti spokojenost, a tak jenom tamtamy hostů pod pergolou zněly nějak tlumeně a smutně.

Pokračování reportu po návratu z obchodu a ze zahrady. To víte, včera radost až do rána a víte, jak těžká jsou pak ta rána ...
Brambory nakopány, chvilka zdržení s věrnými fanoušky před Vachalíkem, pokec s dalšími pod kostelem, no a zase zpátky k fotbalu. Nejdříve drobné nedorozumění mezi dravým Dejvem a Honzou na hranici malého vápna a pak to opět přišlo. Běžela 27´, krásná akce: Kája to na šestnáctce prostrčil Jarovi, Jara se protáhl vápnem mezi dvěma obránci a pak už stál "zoči voči" gólmanovi, který se mohl jen smutně dívat, jak ho Jara obstřeluje na 3:0.





Nějak jsme se toho střeleckého úspěchu sobotního utkání nemohli nabažit, a tak jsme hosty válcovali dál a dál. I jindy kritičtí diváci sledovali vývoj zápasu s lehkým úsměvem a nadějemi. K dovršení střelecké nadílky první půle přispěl podruhé Honza K., který poslal v 37´ míč za záda nešťastného hostujícího gólmana po přesném pasu Žapa. Tak jsme se radovali z vedení 4:0, že jsme ani nepostřehli, že "mozek" našeho týmu byl vystřídán. Až najednou jsme zjistili, že po hřišti běhá Prochy a začali jsme pátrat, místo koho tam je. Vojta v naší brance byl téměř bez práce. Většina brejků hostí končila odmávnutým ofsajdem. Neohrozil ho ani přímák z šestnáctky.













Druhou půlku jsme začali opět aktivně a hosté tušili, že to dneska hrozí debaklem. Přesvědčil je o tom svým třetím dnešním gólem Honza v 55´ a poté Dejv v 62´. Stav 6:0 byl nečekaný, ale zasloužený. Na hřiště přišel Honza Szabó za Káju (55´) a Jirka Čada za Zdeňka (62´). Kapitánskou pásku převzal premiérově Dejv a trošku jsme přeskupili obranu a zálohu. Svým způsobem jsme zápas dohráli s pěti záložníky. A sem tam se blýskl i Vojta. Tak jsme mu věřili, že nás nezklame, že jsme si ani neuvědomovali, že má pořád čisté konto!













Závěrečná dvacetiminutovka už byla taková ukolébavka. Jenom v jedné chvíli jsme si vzpomněli na parafrázi písně Ivana Hlase "a vaše dresy vám pos..e čáp!" A tento dobrý pták kroužil nad Vojtovou brankou. :-) Tak bacha na to! :-) Ale Vojta čápa ignoroval a řešil brejky hostů s bravurou sobě vlastní. No a ve chvíli, kdy už jsem si začal balit nádobíčko (a třeba spokojený fanoušek Honza T. pevným krokem opouštěl náš fotbalový stánek), přilítl něčí centr na Honzovu hlavu (Honza Sz.) a ten završil v 88´ naši brankovou nadílku na krásných "sedm kulí jako v Sarajevu". Poslední pokus hostů o korekci pak bravurně zlikvidoval Vojta. A to už bylo pro tuto sezónu vše.
















Pak už nastaly jenom oslavy, které pokračovaly do hluboké noci v klubovně na hřišti. Výborné občerstvení připravil Honza, o zábavu se staral Pumpido a postupně se zapojili všichni. My starší a vousatí jsme samozřejmě vyklidili pole tak akorát, ať se mládí vydovádí bez naší asistence! Snad jen tolik, že jsme mezi námi přivítali staronového trenéra Bruna, který náš tým povede v nové sezóně. Mirkovi Tkadlecovi bych rád poděkoval za letošní působení v našem týmu a popřál mu ještě hodně fotbalových zážitků v dresu domovského FK Práče.







                    




1 komentář:

  1. Hostim zázračně porazila vítěze přeboru Mikulovice 4:3 a tak nás v konečné tabulce při shodném počtu bodů odsunula na 9. místo. Vzhledem k tomu, že se tam o fotbal stará můj synovec a řada mých kamarádů a známých z mládí, tak jim to přeji, ale že se zázraky budou dít i v posledním kole přeboru, to jsem si fakt nemyslel ... :-)

    OdpovědětVymazat