neděle 4. června 2017

Jen to trefit! (akt.5.6.)

Jirka, to je  hlava, motor i pilíř našeho
mužstva
Do Dobšic jsme jeli s tajným přáním přivézt bod a domů se vracíme se třemi oříšky pro Popelku. Domácí "kopyta" promrhala, co se dalo, zato my jsme dali domácím lekci z efektivity. A to jsme nějakou gólovku taky velkoryse zahodili.
OP: Dobšice B - Božice 1:2 (0:1). Naše branky: Jaroslav Hrobár a Jiří Pavelčík.


Na míči byli víc techničtější domácí, ale trestuhodně zahodili asi čtyři gólovky, tak jsme jim v 28´ předvedli krásnou akci Honzy Kudličky a jeho centr poslal náš střelec Jara Hrobár do domácí sítě. Vedení 0:1 jsme udrželi i cestou do kabin.
Druhá půlka začala opět vychýlenou muškou domácích, velmi spolehlivě bral míče taky náš gólman Vojta a zdálo se, že bychom mohli vedení svou takticky dobře promyšlenou hrou udržet. Jenže jsme v 58´ zazmatkovali v obraně a domácí srovnali na 1:1. Mohutně povzbuzovaní svými fanoušky nás zatlačili, nedovolili nám rozehrávku na půlce a celkově nás v té době přehrávali. Po jedné z akcí zůstal v 76´ ve vápně ležet Vojta (musím se podívat na foto, s kým se srazil), sudí nechal hrát dál (možná si ležícího gólmana nevšiml) a domácí dopravili míč do naší sítě. Sudí nejdříve ukázal na střed, ale po konzultaci s pomezním svůj verdikt změnil a branku neuznal. Domácí fandové nesouhlasně bouřili, ale rozhodnutí bylo správné. Hra měla být přerušená, gólman ošetřen a mělo se pokračovat dál.
Jednu ze zdařilých akcí jsme předvedli v 82´.Jara Hrobár vybojoval roh, který Jura Pavelčík míč kopl tak dobře k tyči, že si tam dva zelení obránci zamotali svého gólmana do sítě a míč si srazili do vlastní branky! Dostali jsme se znovu do vedení, tentokrát 1:2 a velice dobře takticky zrežírovanou a disciplínovanou hrou jsme vedení udrželi, i když se nastavovaly 3´!
Podrobnější report a foto ze zápasu buď večer, v noci nebo ráno. :-)
Hoši, děkujeme! Potěšili jste nás. S 33 body teď můžeme s Hostimí a Práčemi (taky po 33 bodech) v klidu bojovat o umístění ve středu tabulky.

Naše sestava:


           (lan)

V sobotu zajíždíme do Starého Petřína.

Podrobnější report zápasu:
"Dneska máme sestavu snů," rozplývali se fotbaloví fajnšmekři z Dobšic (i když trošku více galantnosti vůči dámám by neškodilo, pane "Hrdý"). "My v podstatě taky," opáčili jsme sebevědomě my. V dresu nebyl pouze  Karlík, kterého trápil zraněný kotník. Od prvních minut bylo patrné, kdo v týmu domácích bývá v sestavě "Áčka" a kdo teprve sbírá fotbalové zkušenosti.
Začali jsme nebojácně, Jara Hrobár prověřil zadáky domácích, ale už ve 3´jsme volali:"Po zemi, po zemi!", protože míč pročesával větve okolních stromů místo sítě branky. Hra byla nadále svižná, hrálo se nahoru dolů, s důrazem a v 7´ to poprvé smrdělo před Vojtou. V 9´ to byla dvojgólovka domácích a ve 12´ dokonce tutovka! Všechno spálili a v 15´jsme po faulu na Juru kopali první standardku. Až na poslední roh nám ale moc nešly. Vojta v brance 2x ukázal svou mrštnost a efektní vyboxování z rožku branky - viz foto - v 18´.
Hodně nadějně vypadal náš útok ve 20´(taky na fotografii), soupeř nám naopak zavařil v 26´ po rohovém kopu. "Na svůj oblíbený výlet" se vydal i Zdeněk v 27´, aby se po nepříliš povedeném odvrácení domácích dostal k míči Honza, a tak jak to umí jen on, potáhl míč po lajně, odcentroval - a Jara H. dal náš vedoucí gól! Je to muž bez emocí, ani se moc neradoval. Zůstali jsme v laufu, výborně pozičně bojoval Kamil, byli jsme víc na míči a Jurův pas na Jaru H. "do praporku" jsme komentovali pochvalně slovy: "Vidíš, jak je to hezký!" A Jara H. byl i nadále při chuti (33´), jenže bez přesné koncovky. Výborně hrál taky Džamp, několikrát jsem se musel ujistit, že ten štíhlý rychlý mladík s číslem 15 je skutečně on! Přesní taky byli všichni tři rozhodčí. Sledovali hru, mávali ofsajdy, když byly, a spolupracovali! Pak se i vypjatější chvíle řešily s přehledem. Zrovna domácí měli s postavením svých útočníků v ofsajdu mezi 35´- 40´ několikrát problém. Jara H. si ve 40´ mohl zopakovat gólový úspěch, opět po krásné akci Honzy, ale ve skluzu se mezi tyče netrefil.
Foto z 1. poločasu:



























2. poločas:
Domácí se do nás "zakousli" a chtěli rychlým gólem vyrovnat, mušku však měli dneska fakt vychýlenou - 46´, 47´, 49´ a 51´, z toho 3x po rohu. V 56´ nahradil kulhajícího Hajdyho Lopík a Dejv se stáhl do zálohy. Chvilku trvalo, než se nám to usadilo, Hajdy je hodně platným hráčem, kterého jen tak někdo o míč nepřipraví. No a v 56´ jsme ve vápně zazmatkovali (viz foto), čehož domácí využili k poměrně lacinému srovnání skóre na 1:1. Ale ani to nás nesrazilo na kolena, hráli jsme dál svou hru - jen se trefit! Čerstvý Lopík proháněl zadní řady soupeře (taky foto). Taky jsme se museli bránit dvěma přímákům (62´a 64´), ale taky jsme jeden kopali po faulu na Jaru H. Jura však míč kopl jako šišku v ragby! Velmi nebezpečné byly rychlé brejky domácích, ale Vojta se opět ukázal!!! 
Škoda, že brankově nezakončil Jara H. po krásně zahraném rohu v 69´! Mohlo být ještě veseleji a klidněji. Pak nám zase dali zabrat domácí a v rozpětí dvou minut (71´-72´) zahodili dvě gólovky a tu třetí Vojta vyboxoval na roh (viz foto). Bráníme se zuby nehty a nejsme stavu balón odehrát ani rozehrát ... Jako by nás bylo o jednoho míň ... Za této situace došlo v 76´ ke kontaktu hráčů s naším gólmanem Vojtou (viz foto). Ten zůstal ležet ve vápně, ale hra pokračovala. První pokus domácích se nepovedl, ale protože hra pořád pokračovala a naši ztratili koncentraci (ukazovali na ležícího Vojtu), domácí dostali nakonec míč do branky. Hlavní sudí se po poradě s pomezním rozhodl jedině správně - gól neuznal. Domácím (ani fanouškům) se toto rozhodnutí moc nelíbilo, ale ruku na srdce: bylo to tak správně! A lavinovité útoky domácích pokračovaly. Vycítili šanci a byli jako šelmy! Vojta však i se štěstím (v 78´) všechno kryl. Od 80´ jsme postupně takticky střídali (Prochy za Honzu v 80´, Broňa Jaru Hrobára v 87´a Jirka Č ada Dejva v 90´) a noví hráči vnesli do hry čerstvý vítr. V 82´ vybojoval Jara H. roh. Ten šel kopat Jura a celý průběh včetně branky si prohlédněte na sérii fotografií. Vedoucí gól, který z této situace padl si spískali domácí sami. Ale Jura míč perfektně kopl ...
Domácím povolili nervy a hra musela být pro vzájemné "kočkování" Jary H. s jedním hráčem domácím přerušená. Oba dostali po žluté kartě a zápas se už dohrával v klidu, i když hlavní sudí Petrucha za všechna ta přerušení nastavil tři minuty. Domácí se ještě pokoušeli o zoufalé útoky, ale už to nemělo ani tu sílu, ani myšlenku.
Z Dobšic vezeme nečekaně plné tři body a vracíme se domů nadmíru spokojení. Zápas řadíme svou kvalitou poměrně vysoko, já osobně hned za utkání v Moravském Krumlově.



































Žádné komentáře:

Okomentovat