neděle 18. června 2017

Úpravy kruhového objezdu vrcholí

Po malém silničním "geigeru" (lapači vody alias trativodu) před přechodem pro chodce pokračuje úprava středu kruháku a taky jsou připraveny dvě betonové patky pro instalaci informační tabule.


Jenom doufám, že sem nebude umístěna stará dřevěná tabule s mapou, která se nějaký měsíc povaluje na trávníku opodál. Ta se hodila do celkového konceptu staré křižovatky, protože v souladu s ní byla naproti ní umístěna "lesní" dřevěná čekárna srubového charakteru. Čekárna už našla (konečně) svoje adekvátní místo v lužním porostu autobusové zastávky U posádky ve směru na Borotice, a podobně by tam někde měla být umístěna i stará dřevěná orientační tabule.
Vedle nové železo-plastové čekárny u nového kruhového objezdu by měla být umístěna stejně nová kovová informační tabule s krásnou plastovou orientační mapou Božicka. Myslím, že to tak vnímá každý, kdo má určitou míru citu pro estetično. Dřevěná tabule vedle plastu a kovu, to by bylo jako pěst na oko a pokazilo by to celkový umělecký dojem z krásného stavebního díla novodobých Božic.
 A jenom připomenu, že ještě před sto lety (!!!) končily Božice panskou (později Pavlíkovou) sýpkou! Dál už byla silnice k nádraží, alej třešní a pole. Všude: jak stojí obě školy, jak je fotbalové hřiště ... Tak tak ...

                                                                    (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat