sobota 30. září 2017

Dostali jsme lekci. Z efektivity i z taktiky (akt.+foto)

Na dnešní zápas jsme se určitě připravovali, ale je třeba konstatovat, že jsme se nepřipravili dobře. Dostali jsme tak lekci jak z efektivity, tak z taktiky. 70% našich přihrávek bylo chybných a z toho těžili domácí. Rozstříleli nás během 20 minut druhé půle.
ZN pivo OP: Jaroslavice A - Božice A 4:0 (0:0). Náš nejlepší hráč: Vojta Bačo.


Domácí od samého začátku věděli, co chtějí hrát a jak to budou hrát. My jsme zvolili naší oblíbenou taktiku krátkých přihrávek a postupného útoku - a nevedlo to k ničemu. Domácí využili i povětrnostních podmínek a zvolili si stranu tak, aby s větrem hráli ve druhé půlce, i když gólmanovi svítilo do očí sluníčko. Ono mu to ale vlastně ani moc nevadilo, protože naše bezzubé  pokusy o útok ho prakticky vůbec neohrozily. Jaroslavicko-božický soused u zábradlí, bývalý božický fotbalista, se mě oprávněně pár minut před koncem ptal, jestli jsme vůbec měli nějakou gólovou příležitost? No, pamatoval jsem si jednu jedinou. Měl ji v 52´ Peťa Šišlák - bylo to ještě za stavu 0:0! To však bylo z naší strany pro dnešek všechno. Od 55´ nás domácí tlačili, zakousli se do nás - a už nás do konce zápasu nepustili. Jako pitbulové!
Ten nejpodstatnější rozdíl ve hře byl v rozehrávce. "My to tlačíme dozadu a do boku, oni rychle dopředu, kde mají volný prostor!" Tak to úplně přesně zhodnotil bývalý božický trenér a my všichni jsme mu souhlasně pokývali hlavou. Ta šílená rozehrávka směrem dozadu nás všechny tak iritovala, že se to teď ani nedá vypsat! Jaroslavické brko č. 9 bylo rychlé a zatápělo nám celý zápas. Stěžejním mužem zápasu však byl hráč č. 10: Ten, když byl u míče, tak jsme se mohli obávat ...

Nastoupili jsme v této základní sestavě (viz foto):


Kopali jsme v první půlce devět (!) rohů, v jednom momentů dokonce tři za sebou, že jsme si vzpomněli na dětské pravidlo "za tři rohy penalta". Možná dobře, že to v reálu neplatí, kdovíjak bychom ji dneska kopli. Míče nám létali všude možně, jenom ne do branky. Domácí trpělivě vyčkávali, pozorně bránili a občas podnikli výpad. Při jednom z nich byli faulováni a Holcmann z přímáku orazítkoval ve 27´ naše břevno!!! To bylo první varování. My jsme pokračovali v bohovorném celoplošném rozehrávání, bez pohybu. Druhé varování přišlo před koncem poločasu. Ve 38´ jsme poprvé vystřídali (nevím proč) a místo Romana přišel Kája. Navíc jsme přeskupili hráče i na dalších postech (Džamp, Jura) a to byl, jak se v dalším průběhu utkání ukázalo, hřebík do naší rakve. To, co nás přeci jenom drželo na půlce soupeře (komplikovaná kombinace), nebylo nahrazeno ničím a my jsme postupně propadali do depky!!! Ve 40´zachraňoval Vojta výběhem poprvé a ve 42´ nám opět zahrozil Holcmann. Labutí písní prvního poločasu byl podkopnutý Lukášův přímák (teda snad to byl Lukáš, měl jsem plnou kartu a hrál jsem si v mazáním).



















Do druhé půle naskočily Jaroslavice aktivně (roh, přímák), my jsme předvedli pěknou akci ve 49´ (centroval Peťa tečoval Honza) a pak v 52´, v gólovce se ocitl Peťa, míč poslal po zemi k zadní tyči, ale míč ji těsně minul. Byla to dneska naše první a zároveň poslední vyložená gólová příležitost. Potom už to byla z naší strany jenom nepovedená "holomajzna"!
Bylo jen otázkou času, kdy to k nám spadne. Dělovku v 58´ jsme srazili na roh, další šanci likvidoval v 60´ Vojta bravurním vypíchnutím a podobně zlikvidoval tutovku v 66´. "Výborně Čábo!" Bohužel následující roh už byl nad jeho síly a domácí šli do vedení 1:0. "Hoši, vy jste si o to koledovali!" Nervozita v našem týmu vyvrcholila hrubicí v 71´ při rozehrávce a rázem to bylo 2:0. Místo Bojara přišel Rambo, náš útok přestal existovat. Jediným bojovníkem byl v té době v našich barvách pouze Peťa Šišlák. Rychlá přímočará akce domácích  v 78´ skončila opět v naší síti a stav 3:0 už na vyrovnání nebyl. Na hřiště ještě přišel Broňa Horáček místo Honzy K. Jaroslavice byly v laufu, brejk Holcmanna zlikvidoval Vojta (81´), stejný hráč zakončoval hezkou útočnou kombinaci domácích v 83´a brejk v 85´ Vojta nejdříve vyrazil, ale důrazný útočník domácích míč dotlačil do branky na konečných 4:0. 
Sudí Holík řídil zápas s přehledem a snad mu nebylo těsno v nuceném rozlišováku! :-) Těsno bylo asi v naší kabině po této lekci z taktiky i efektivity. Poučíme se, že se fotbal hraje dopředu, když nevím, co s míčem, tak ho pošlu do praporku a hlavně se musí probudit naši střelci!!! Dneska byli oba dva posláni (zbytečně?) ze hřiště příliš brzy!
          (lan)




































2 komentáře:

  1. STK předává do DK družstvo Božic pro nenastoupení k utkání dorostu s návrhem kontumace utkání ve prospěch družstva Štítary.
    Klub Božice je vinen disciplinárním přečinem nenastoupení družstva k utkání bez závažných důvodů po uplynutí čekací doby,za což se oddílu Božice 
    uděluje finanční pokuta 1 500,­Kč, která bude řešena sběrnou fakturou klubu a současně se utkání kontumuje 0 : 3 ve prospěch družstva soupeře (Štítary).

    OdpovědětVymazat
  2. Rauš Tomáš, TJ Sokol Božice, z.s., Znojemské pivo IV.tř., sk.C,zápas: Jaroslavice B ­ Božice B, Je vinen disciplinárním přečinem pohoršující,urážlivé
     nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám, když v 80´ obdržel ČK za pohoršující a urážlivé výroky provedených zvlášť hrubými výroky vůči HR,
     když již dříve obdržel ŽK za kritiku HR bez hanlivých výroků za což se ukládá trest zákaz závodní činnosti na 5 soutěžních utkání nepodmíněně.

    OdpovědětVymazat