neděle 24. září 2017

Štěstí přeje připraveným (dopl.+foto)

Měl jsem z dnešního zápasu docela dobrý dojem, ani se mi nechtělo z našeho fotbalového stánku a když za mnou přišel jeden z fandů Hostěradic, abych ještě pustil nějakou písničku, tak jsem mu ji místo balení aparatury pustil (Kořalu od Divokého Billa). Ona ta písnička tak nějak svou atmosférou patřila k dnešnímu utkání. Kdo ji nezná, ať si ji najde na netu..
ZN pivo OP: Božice A - Hostěradice 5:2 (1:1). Naše branky: Bojar, Jara H., Lukáš H., Pavel a Roman.


Nastoupili jsme v optimální sestavě i s dobrou lavičkou: Vojta Bačo - Roman Šob, David Švejdík, Pavel Michalovič - Zdeněk Chrenovský - Lukáš Hrobár, Luděk Janků, Jiří Pavelčík, Jan Kudlička - Jaroslav Hrobár, Robert Lysák. Na lavičce: Jakub Rambousek, Tomáš Kudlička, Jan Szabó, Bronislav Juřica. Vedoucí mužstva Michal Topolčan (Jirka je nemocný), trenér Broněk Juřica (nás na ochozu zaskočil akorát double střídáním Bojara a Honzy-Čudla v 60´), hlavní pořadatel rekonvalescent Kamil Kalina. Na ochozu připraven skočit do hry Jara Jandásek o dvou holích, občerstvení Jirka Himal. Hlavní sudí Studénka (z mého pohledu velmi dobrý, diskutovali jsme jenom okolo nařízené penalty proti nám, ale tam to zkonzultoval s pomezním Arturem Coufalem a ten to viděl na penaltu. My nikoliv - nejdříve byl zasažen míč!).

Vlítli jsme do zápasu velmi dobře a náš první vážnější útok zakončila dvojice Jara H. (centr) - Bojar, když se míč v brankovišti od někoho (gólmana?) odrazil k Bojarovi a ten ve výborné pozici neváhal! Vedení 1:0 přišlo tak nečekaně jako sníh do Božic, že jsme si té slasti nestačili ani vychutnat. Dovolili jsme hostům roh, víc jsme se bavili než hráli a hosté v začínající 3´ nečekaně vyrovnali na 1:1. Hostěradická brka byla rychlá a otravovala naše zadáky po celý zápas nepříjemnými ataky i brejky. Bylo naším velkým štěstím, že mušku měli tito hráči těžce vychýlenou!

Ve 4´ jsme poslali tečovaný míč na tyč (Honza?) a moc pěkná byla akce Jura - Bojar  zakončená pěknou přízemní střelou tečovanou na roh. podobně pěkná byla akce tria Honza - Jura a zakončující Bojaróva hlava v 10´. Bojar byl při chuti, často byl faulován a to ho postupně otupilo. Naše střelecké pokusy v dalším průběhu první půle neměly kvalitu - Zdeněk v záklonu vysoko nad,  Žap přímák do zdi, Jurův centr do náruče gološovi. V 21´ jsme chybu v obraně málem zaplatili gólem, ale hráč č. 9  měl neskutečně vychýlenou mušku!
Úvodním tlakem jsme se nějak vyšťavili a přestali jsme hrát. Po pár minutách jsme se do hry vrátili, ale Hajdy ve vyložené šanci ve 23´ přestřelil! Úporně se bojovalo na obou stranách, ale fotbal se vytratil. Diváci reptali, ani nebylo co fotit. V 28´ jinak výborný Pavel místo centru opět střílí "pánubohu do oken" a ochoz úpí: "To je snad jenom zlý sen!" Hostující brejk skončil v naší brance, ale po signalizovaném ofsajdu. Jara pálí nad a Roman vedle. Kdyby se tak něco ujalo, byl by klid. Vidíme to všichni, cítí to i hráči, ale poločas už žádný gól nepřinesl. měli jsme rohy, tvrdě jsme tlačili, tleskali jsme Bojarovi, který zakončoval náš roh ve 33´. Chvíle nudy zvýraznily výkopy gološů, které končily až v rukách jejich protivníků. Prazvláštní díra na levé straně obrany přinutila Vojtu, aby třikrát ukázal svou neohroženost a své umění. V 41´ už jsme to dokonce viděli černě ..., ale Vojta bravurně zachránil.

Ani začátek druhé půlky obraz hry nezměnil. Postupně jsme se posouvali, ale takovým tím systémem krok sun krok. Je to úporné kdesi u čáry. Vymyslíme něco? Bojar - Honza? Zase dloubák ... Přesto se zdá, že hostům balon prochází pěkně za naši obranu, kdežto nám se to nepovede. Po deseti minutách ožíváme. Jura z přímáku posouvá Romanovi, rána to je pořádná, ale ještě pořád trošku nad. Odměnou je i tak náš potlesk. Až přichází dlouho toužebně očekávaná 56´. Jak jsme vykřikli: Fuj, to to trvalo!!! Dvojice Jara - Jura - Jara - a gól na 2:1!!!
Následuje nečekané střídání dvojice Honza a Bojar, přicházejí Honza Szabó a Pacík. Ale trenér nejlépe ví, co dělá a záhy se ukazuje, že čerstvé síly vnesly do hry nový impuls a na še kopačky trošku toho štěstíčka. V 63´ přetavil Lukáš Hrobár takovou pěknou "haluz" v náš třetí gól a podobně šťastný byl náš čtvrtý gól z kopačky Pavla Michaloviče v 66´. Uvidíme, co jsem zachytil okem fotoaparátu!
Rychlý atak hostů v 70´ skončil na vnější tyči a my jsme se vytrvale připravovali o míč takovými neúmyslnými "špeky". Do hry přišel v 73´  po dlouhé době Kuba Rambousek (místo Jary Hrobára) a naše útočné ostří bylo tímto definitivně otupeno.  Neřekl bych ale, že se Honza Sz. nebo Kuba nesnažili. A vůbec Honza Szabó mi ještě pořád dluží branku do foťáku, tak stále trpělivě čekám!
V 76´ jsme zase měli nějaký výpadek vzadu a Džamp zachraňoval situaci odkopem míče už ve vápně a pak ještě zasáhl hostujícího útočníka. Po konzultaci s pomezním nařídil HR penaltu, kterou hosté proměnili a snížili na 4:2.
Byli jsme však na koni a nádherná branka Romana v 82´ střelou po zemi dnešní zápas uzavřela s výsledkem 5:2! Naprosto zasloužená výhra nad dobrým soupeřem. Tak se můžeme těšit, jak se na nás připraví na jaře na svém hřišti. V závěru si zahrál i trenér, který v 84´ vystřídal Romana. Nějaké šance tam ještě byly (víc naše), ale zápas už se za přicházejícho soumraku dohrával v poklidu.

Už během zápasu a pak i po jeho skončení jsme dlouze diskutovali nad naším výkonem i nad naší hrou v dosavadním průběhu soutěže. Určitě jsme letos velmi dobrým týmem přeboru, máme k dispozici daleko širší okruh hráčů, funguje spolupráce "Arsenalu s Benfikou" a já se už zase těším na příští víkend. Věřím, že takových je nás hodně!!! :-)

                                                                   (lan)

Letošní okresní přebor je nesmírně vyrovnaný a kromě Chvalovic není nouze o nečekané zvraty v zápasech i konečné výsledky. Tak třeba ambiciozní Hostim dneska zaslouženě nechala výhru hostům z Jaroslavic. A právě tam v sobotu jedeme.



























































Žádné komentáře:

Okomentovat