úterý 5. září 2017

Vystudovali byste školu v Bradavicích?

S prázdninami se na Kolonku přišel rozloučit Harry Potter i se svými profesory z BradavicSraz u nástupiště 9 a 3/4, lístek na Bradavický expres, hůlku od pana Olivandera, pár kufrů, klec se sovou, kočkou či ropuchou a můžeme vyrazit na společnou cestu magickým světem!


Malé čarodějky a kouzelníci se chopili vozíku a projeli na nástupiště. Zde nám hnidopichové prominou, Bradavický expres nebyl v našich silách. 
Po příchodu do Velké síně jim byl na hlavu nasazen Moudrý klobouk, který je zařadil do koleje. Fanouškovo srdce již nyní jistě zaplesalo, ale až teď přišla ta pravá zábava – zkoušky u jednotlivých profesorů. A že nebyly lehké! Leckdo se zapotil u vaření lektvarů s děsivým profesorem Snapem, či u přesazování ječící Mandragory. Studenti navštívili také hodinu přeměňování, kde si vyzkoušeli své bystré hlavy, na hodině obrany proti černé magii zase museli čelit svému strachu. Dřevěný žebřík nás zavedl do sousední věštírny, kde si v čajovém šálku našel každý to, co mu nejvíce leží na srdci (nebo tam měl každý stejně Smrtonoše?). Hned vedle Jiráskova domu bylo připraveno Famfrpálové hřiště a každý si mohl zkusit, že létaní na koštěti je výsadou čarodějek a kouzelníků a nezvládne ho kdejaký mudla (příště budou i potlouky, vážně J). Kdo měl splněno mohl navštívit hostinec U tří košťat, kde byl obdarován madame Rosmertou zaslouženým balíčkem a mohl si dát sklenku máslového ležáku nebo nějakou z dalších bradavických specialit.
Celá akce probíhala pod hůlkou Niky Mlčkové, která odvedla pořádný kus práce. Děkujeme Spolku Jiráskova domu osvěty a Kulturní komisi obce Božice, pod jejíž záštitou jsme mohli pohodlně plnit dětská srdce nadšením.


                                                              Michaela Konupčiková



















Žádné komentáře:

Okomentovat