sobota 30. září 2017

Akce u sousedů po celý říjen

Je-li o Michalu jasná noc, zvěstuje to zimy moc. Svátek sv. Michala (Michaela) je v pátek 29.9.2017, tak se budeme v noci dívat, co uvidíme na obloze. Podle toho začneme přepočítávat spotřebu paliva na koruny a nezapomeneme na koeficient, který vyúčtování energií činí naprosto nepřehledným a nesrozumitelným cárem papíru. Ale o to přeci jde, není-liž pravda.


Přesto i my věříme, že se mezi nás ještě navrátí babí léto a trošku toho sluníčka a teplíčka. Jinak se budeme mezi lidmi zdržovat spíše někde v místnosti. Někteří víme, kam máme jít, když cítíme potřebu potěšit kamarády a známé svými výpěstky či výrobky, kdo to neví, měl by přemýšlet, jak tento stav změnit.

A tak může vyrazit na nějakou akci k našim sousedům, když už ho nebaví ani radostné plkání v místním hostinci, u obchodu nebo pod kostelem, když ho nezajímá sobotní fotbal v Jaroslavicích, ani nedělní u nás a když třeba neumí hledat houby, kterých je teď vidět "jako po dešti".

Chcete se podívat na pestrobarevné papoušky všech možných druhů a nechcete otravovat Maru Kročila? nastartujte svoje motorové kolo, motocykl, auto nebo šlápněte do pedálů obyčejné ukrajiny a zajeďte do Prosiměřic. Koná se tam o víkendu výstava exotů. Možná tam někteří zůstaneme déle .... :-)

Chcete si skočit na hodech? Není nic jednoduššího, než si obléci kvádro, uvázat šlajfku, nazout lakýrky a zamířit do Dyjákovic. Určitě vás tam krojovaná chasa ráda přivítá a s radostí vezme do kola. Ve stejném termínu se konají Svatováclavské hody v Práčích.

Taky se blíží drakiády, můžeme tak pomalu lepit nějakého pěkného dráčka ... nebo "dráčka nakoupit" u Michala u sklípku požitím kvalitního burčáku! :-)




















Žádné komentáře:

Okomentovat