neděle 3. září 2017

Fotbal: Zkus jednou napsat, cos doopravdy viděl! (akt.4.9.)

Dostal jsem dneska jasné zadání, jak redaktoři MF Dnes od Babiše: "Zkus jednou napsat, cos doopravdy viděl!" No, za 30,- Kč vstupného, 25,- Kč za čaj s něčím zahřívajícím a 40, - Kč za výborně ouzenenou trampskou cigáru s třemi malými krajíčky chleba, jsem toho viděl docela dost. Bohužel, ne vše tak docela oku lahodícího ...
OP: J-M  - Božice 3:2 (1:2). Naše branky: David Mlčúch a Jan Kudlička.


Kdo netrpělivě čeká na report z dnešního našeho zápasu v Jezeřanech, je asi překvapen, že to trvá tak dlouho. Ani se neomlouvám, ale dneska jsem byl sám na rozpacích, jak zápas pojmout. Už v autě jsme se dívali na sestavu a bylo jasné, že to vůbec nebude jednoduché. Chyběl náš "guru" Jura, chyběl další střední záložník Kája, překvapivě chyběl Lukáš Hrobár, chyběl i srdcař a bojovník  Jara Jandásek a pro mě překvapivě chyběl i Džamp. Lavička byla poloprázdná a v základní sestavě byl na předstoperu Zdeněk, na krajích zálohy Dejv a Peťa Šišlák a v útoku úderné hroty Jara Hrobár a Bojar. V úvodních pěti minutách se zdálo, že by to takhle mohlo fungovat, ale záhy se ukázalo, že to to pravé ořechové asi nebude.


Peťovi na pravé záloze se momentálně evidentně nedaří a Zdeněk na předstoperu, to byl samý faul a hrozilo, že se ještě v první půlce dočista vykartuje. Osobně jsem čekal, že ho trenér o přestávce preventivně sundá, ale nestalo se tak. Zdeněk dohrál celý zápas, místo něho však šel v 60´ překvapivě dolů Bojar, kterého bychom docela rádi viděli právě na předstoperovi. Bojar je určitě kvalitní hráč, ale zatím je s ním v našem týmu šibováno z místa na místo, a to mu určitě na pohodě nepřidá. Ale tak to vidíme my v hledišti, my, kteří neneseme odpovědnost. Trenér to však viděl jinak a místo Bojara poslal do hry Pacíka.
hru jsme přizpůsobili soupeři: Vysoké nakopávané míče, které urostlí hráči Jezeřan umějí zpracovat, my je však soupeři bez boje odevzdáváme. Ve středu hřiště nám dneska chyběl tvůrce hry a i kdyby byl, moc míčů by asi na rozehrávání neměl. Dvakrát jsme v zápase špatně přečetli hru a naše útoky s přečíslováním "tři na jednoho" skončily velmi rozpačitě.

Sám jsem dneska taky selhal v přípravě na zápas, protože jsem se nepřesvědčil, jestli mám ve foťáku vloženou kartu - a zjistil jsem to až při nástupu obou týmů! :-( Tak jsem pořídil pár snímků mobilem, ale sami víte, že to je tak na momentky zblízka, ne na rychlý fotbalový zápas!

Už ve 2´ jsme měli roh a ve skrumáži na čáře míč tak poskakoval, že se ocitl v domácí bráně. Gól byl připsán Dejvovi, ale ani on neví, jestli byl tím posledním, kdo se ho dotkl. Vedení 0:1 nás mělo uklidnit, ale tak úplně se to nepodařilo. V 8´ "opila" velmi nebezpečná domácí patnáctka tři naše hráče a důrazné varování bylo na světě. Náš útočník Jara se dvakrát dostal do šance a zakončoval dobrou střelou, ke gólu to však nevedlo. Ve 12´ našim zadním řadám dvakrát utekli domácí útočníci, naštěstí měli mušku vychýlenou. propad naší obrany ve 13´ však už byl potrestán. Vojta první střelu sice vyrazil, ale hráče č. 12 si nikdo nevšímal, ten se nikým neatakován klidně otočil a s přehledem zavěsil! Bylo to naprosto zbytečně 1:1! Jen občas se Jara dostal do nadějné šance. Zdeňkův zbytečně nebezpečný faul ve 23´ byl oceněn ŽK. A chvíli poté fauloval znovu. Bylo to varující. Poměrně často se musel do hry zapojit Vojta.  Nadějně to vypadalo ve 33´. Jara se dostal až před branku, odcentroval, ale Bojar se do míče nepoložil! Všechny naše přímáky mířily do náruče jezeřanského gólmana. V 37´ byl Zdeněk důrazně upozorněn sudím Nikolaiem, že příští faul už mu neprojde ...
Nákopy domácích naši zadáci celkem bezpečně odvraceli. V 41´ se dostal Dejv do vápna, k míči se posléze dostal Čudl, podíval se a po zemi poslal míč přesně k levé tyči. Po naší nemastné neslané hře to bylo více než příjemné osvěžení a znamenalo naše vedení 1:2.













2.p.
Co se dělo v naší kabině o přestávce, nevím. Asi jako vždycky. Každopádně jsme druhou půlku začali svižně a je jenom věčná škoda, že v 50´ Bojar neumístil odražený míč ze dvou metrů do sítě. Takové tutovky se musí proměňovat!!!
Potlesk si vysloužil Roman v 51´. Uvolnil se a po zemi poslal míč těsně vedle levé tyče!!! Ostatně Roman patřil k tomu nejlepšímu, co jsme v zápase viděli!
Pak už přišly chvíle domácích, ještěže měli tak vysoko vychýlenou mušku!!! Trenér z lavičky burcoval naše hráče: "Mluvte, mluvte!" a připravoval střídání: "Paci, nachystej se!" Hrálo se nahoru dolu, připravili jsme pěkný útok (60´) a byl z něho roh! Rohy jsme včera nekopali dobře. Následoval rychlý protiútok, který Hajdy zastavil za cenu ŽK. Došlo na střídání: K našemu údivu šel dolů Bojar a jeho místo na hrotu zaujal Pacík. V 64´ zachraňoval Vojta - výborně se do střely položil k tyči! A nebezpečná situace před naší bránou byla i v 66´, i když se nám posouzení sudího moc nezdálo. Chvíli na to vytáhl Vojta další "jedůvku" na roh! "Ufff," jen to mezi námi zahučelo - už jsme míč viděli v naší síti! A jezeřanská kanonáda pokračovala další přízemní střelou k tyči. I tentokrát byl Vojta na místě a úspěšně zasáhl. "My neudržíme balón,""Hoši, vy ho necháte driblovat, tak ho atakujte!" znělo z naší lavičky. naštěstí nervózní domácí pálili zase vysoko nad.
Naše poslední naděje svitla v 73´: Jara střílí na zadní tyč - a trefuje ji!!! Míč se však od tyče odráží do pole!!! Bruno na lavičce se orosil!
"Mráz přichází" v 78´: Faulujeme, následuje výborně kopnutý přímák a domácí hlavou vyrovnávají na 2:2. Náš přímák končí v náručí domácího gološe a poté Vojta se štěstím kryje střelu po jezeřanském VPK. Zase nemáme jeden balón a nervozita se přenesla i na hodně vytíženého Vojtu v brance. V 83´ mu míč odskočil a tutovku domácí poslali nad! snad ze dvou metrů! Dejva střídá Honza Szabó (85´). Bez úspěšného zakončení byl Jarův brejk v 86´. Hrajeme teď velmi obětavě, víme, že tlak domácích lačnících po první letošním vítězství bude v závěru obrovský.  Bruno střídá Peťu (89´) a zdá se, že to snad dohrajeme. Běží 90´, sudí píská na hranici "16" faul, i když to spíš vypadalo, že se tam srazili dva domácí hráči. Vojta si staví sedmičlennou zeď a sám se staví doprostřed branky. Následuje střela po zemi zleva kolem zdi k levé tyči - do zcela otevřeného prostoru!!! Domácí mají ruce nahoře - a my oči pro pláč! Stav 3:2 už se ani v krátkém nastaven nezměnil.
















V neděli jsme v Jezeřanech spadli z hrušky dolů a domácí vybojovali první letošní výhru. Místo prvního fleku jsme ve vyrovnané soutěži rázem na 6. místě!
Dneska jsme si to prohráli sami: taktické chyby, forma některých hráčů, špatně vyřešené přečíslení ... a ta poslední zeď???!!! Výborná trampská cigára mi včera při cestě domů ležela v žaludku jak stará Blažková!

Žádné komentáře:

Okomentovat