úterý 10. října 2017

Bohuslav Sobotka v božickém Domově

Poslanec Jiří Petrů z Valtic
a premiér B. Sobotka si se
zalíbením prohlížejí vzácnou,
ale bohužel prázdnou sklenici.
Jak jsme již informovali, navštívil Jarmark pořádaný v rámci Dne otevřených dveří v božickém Domově i český premiér Bohuslav Sobotka. K návštěvě se vracíme několika snímky.


 Pan premiér navštívil jednotlivé stánky, pobesedoval s klienty a zvlášť se zaměstnanci. Probírali aktuální problémy v sociálních službách, vize MPSV ohledně sociálních služeb a sociální politiky obecně.

Kdo se aspoň občas zajdete do našeho Domova podívat, tak poznáváte i místa, která pan premiér navštívil. Titulní fotografie byla pořízena v reminiscenční místnosti, která svým vybavením připomíná doby dávno minulé, tak, aby se klientům lépe vybavily předměty, které dobře znali ve svém mládí. Mezi vystavenými předměty najdeme i unikátní věci, což zjevně zaujalo i pana premiéra.


Domácí med, medovina, burčák z božických hroznů, bylinky, ale i tkalcovský stroj, vyšívání deček a nádobí. To vše má společnou jednu věc. Jednu událost. A tou je Den otevřených dveří v Domově pro seniory v Božicích, který se konal v úterý 3. října. Celý dopolední i odpolední program probíhal formou jarmarku. U jeho realizace nechyběla asistence dlouholetých spolupracovníků, jimiž jsou studenti oboru Sociální činnost SOU a SOŠ SČMSD Znojmo na Přímětické. Ti pomáhali klientům nejen s výrobou svíček z medové plástve, ale třeba i se závěsnými ozdobami. To však není jediný obor, který se mohl na zmíněné akci prezentovat. Studentky čtvrtého ročníku Hotelnictví a turismu nechaly návštěvníky nahlédnout pod své ruce a představily jim tajemství a krásu carvingu – vyřezávání ovoce a zeleniny.
Pana premiéra během návštěvy doprovázel ředitel Bc. Roman Koprivňanský a božický starosta Karel Hala.
                                        (lan)







                                

Žádné komentáře:

Okomentovat